Inför Al Ahly - Wydad: Allt talar för Al Ahly
Före Djurgårds-anfallaren Aliou Badji är den högst värderade spelaren i Al Ahlys trupp men satt på bänken i första matchen. Blir det speltid i returen?

Med en stabil prestation i den första semifinalen och hemmaplan i returen talar det mesta för att Al Ahly når finalen i CAF Champions League.

Det var en kontrollerad match av Al Ahly när man besegrade Wydad borta på Stade Mohammed V i Casablanca i lördags. Att sedan få chansen att avgöra semifinalen hemma på egyptisk mark i returen är en stor fördel. Men det är inte över förrän det är över och den marockanska ligatvåan Wydad har fortfarande en liten möjlighet att skrälla. Den andra semifinalsreturen mellan Zamalek och Raja skulle spelas på lördag men är uppskjuten till 1 november efter att åtta spelare i Raja testat positivt för Covid-19.

Al Ahly

I lördags visade Al Ahly att man har den bredaste truppen i hela Afrika just nu. Wydad hade chansen att kvittera till 1-1 på straff strax före paus, men målvakten Mohamed El Shenawy räddade och istället avgjorde tunisiske landslagsstjärnan Ali Maâloul med att sätta en straff åt andra hållet efter en dryg timme. I Al Ahlys trupp finns, förutom Maâloul, även nio landslagsspelare för Egypten och en för Angola.

Dessutom har Al Ahly kontinentens just nu mest välmeriterade tränare i nye sydafrikanen Pitso Mosimane. Till fredagens retur får han dessutom tillbaka anfallaren Mahmoud Kahraba efter ljumskskada. Det finns inga uppgifter om några nya avbräck i truppen och mycket talar för en likadan startelva som senast.

Wydad

Badie Aouks straffmiss i slutet av den första halvleken kan visa sig få stor betydelse för utgången i semifinalreturen. Wydad hade framförallt stora problem i försvaret i den första matchen och framförallt Afshas 1-0 efter fyra minuter var ett stort försvarsmisstag. Organisationen behöver bli bättre bakåt samtidigt som laget behöver göra minst två mål.

Till skillnad från sina egyptiska konkurrenter har inte den argentinska tränaren Miguel Ángel Gamondi särskilt många spelare att tillgå med erfarenhet från spel på landslagsnivå. Det marockanska landslaget består mestadels av spelare som dels är födda utomlands, och dels tillhör utländska klubbar, främst från Europa. När dessutom tränaren är relativt orutinerad så ser bristen på erfarenhet ut att kunna bli en avgörande faktor i semifinalen.

Troliga startelvor

Al Ahly (4-2-3-1): El-Shennawy; Hany, Ibrahim, Ashraf, Ali Maâloul; El Solia, Dieng; Afsha, El Shahat, Ajayi; Mohsen
Tränare: Pitso Mosimane

Wydad (4-2-3-1): Tagnaouti; Noussir, Najmeddine, Comara, Attiyat Allah; Jabrane, El Karti; Hassouni, El Haddad, Aouk; Gbagbo
Tränare: Miguel Ángel Gamondi

Avspark: Fredag 21:00
Arena: Cairo International Stadium
Domare: Victor Moses (Sydafrika)