Lagbanner
Kryss mot Svarta Stjärnorna!

Kryss mot Svarta Stjärnorna!

En match som inte påverkade resultatet i sista omgången för VM-kvalspelet verken för Egypten eller för Ghana. Kommer gå igenom lite sammanfattande om dagens match som kryssades med 1-1 i slutresultatet.


I dagens match oavsett hur den avslutades så var den i stor del besvikelse i prestationen då Faraonerna inte lyckades spelmässigt och större fördel hade Ghana i bollinnehavet.
Egypten startade med 4-2-3-1 Sherif Ekramyi målet. Aly Gabr, Rami Rabea mittbackar, till höger Ahmed El Mohammedy och till vänster Karim Hafez. Sam Morsy och Mohamed El Neny def.mittfältare. Trio som offensiva mittfältare Trezeguet, till vänster Ramadan Sobhi och centralt Shikabala framför honom en ensam anfallare Amr Marei. 

Trots samma konservativa taktik och spelstil som Hector envisas med så fick Faraonerna med sig en poäng. Samtidigt måste jag hylla Hector Cuper för att han gav chansen för rotationen och att testa andra spelare, som återkomsten av den offensive mittfältaren Shikabala som var med senast 2014. Sedan anfallaren Amr Marei som har tidigare spelat med landslaget för inhemska spelare och idag spelar han numera för Etoile Sportive du Sahel (Tunisien) som fick sin chans som han lyckades bevisa ganska väl. Elmo,Elneny,Trezeguet, Amr Marei och Shikabala var nog det enda positiva när det gäller det offensiva spelet då de skapade oro för det ghananska försvaret med deras löpningar. Shika lyckades få en fri yta som Amr Marei hade skapat och en assist genom Trezeguet till Shika med ett perfekt avslut. 

Återkomsten för Shikabala är positivt då han tog chansen och bevisade för Cuper att han kan hamna med flyget till Ryssland. Däremot har Egypten haft och har fortfarande bekymmer med målvakter men idag visade sig Sherif Ekramy stabilare och säkrare trots all kritik han har fått på sistone, lyckades inte prövas idag riktigt och målet kan man inte skylla på honom då den styrdes in men är säker på att om Ghana hade med sig framför allt Asamoah Gyan och Ayew bröderna så hade det säkert sett annorlunda ut i de chanserna som Svarta stjärnorna missade. Samma sak när det gäller vänsterback positionen där vi har Karim Hafez och som gjorde god insats. Finns en hel del positiva poäng i dagens match bl.a. i det offensiva spelet och i försvaret. Självklart förväntas Egypten spela flera träningsmatcher och hoppas på att fler spelare lyckas göra en god insats.

Det kommer fortfarande vara en tidsfråga: kommer Egypten att spela en attraktiv fotboll som guldgenerationen hade 2006-2010? Eller är Mr.Cúper mer realistisk till de resurserna han har…                 

M.Elmasry2017-11-12 23:34:00
Author

Fler artiklar om Egypten