Lagbanner
Pyramids - RS Berkane 0-1: Debutanterna förlorade överraskande titeln
Ali Gabr och hans Pyramids fick aldrig in någon kvittering.

Pyramids - RS Berkane 0-1: Debutanterna förlorade överraskande titeln

Pyramids stod inte pall för favoritskapet i finalen av Confederation Cup där marockanska RS Berkane tog klubbens första internationella titel.

Precis som i CAF Champions League så var det Egypten mot Marocko även i upplösningen av Confederation Cup, som kan beskrivas som Afrikas motsvarighet till Europa League. Denna gången var det den nyrika, unga klubben Pyramids som ställdes mot RS Berkane, som in i det sista utmanade Raja och Wydad om den marockanska ligatiteln i höst. Det var också nationernas båda ligatreor som ställdes mot varandra. Matchen gick av stapeln på Stade Prince Moulay Abdallah i Marockos huvudstad Rabat.

Som väntat blev det väldigt tätt och tufft spel i matchens inledning. Pyramids fick ses som knappa favoriter på förhand, både om man såg till spelarmaterialet på pappret och det faktum att de egyptiska lagen sett starkare ut i båda semifinalerna av Champions League tidigare. Därför var det något överraskande att RS Berkane tog ledningen efter en kvart då den burkinesiske försvararen Issoufou Dayo var sist på bollen i en situation där bollen studsade fram och tillbaka mellan flera spelare i straffområdet.

Trots att flera spelare i Pyramids har erfarenhet från spel i storklubbarna Al Ahly och Zamalek var det RS Berkane som såg tryggast och mest rutinerade ut. Framförallt presterade man ett säkert försvarsspel utan att släppa till någon riktigt bra målchans före paus. Efter första halvlek var ställningen 1-0 till RS Berkane.

I andra halvlek tog Pyramids över bollinnehavet. Mohamed Farouk var det största hotet offensivt men det var först när ghananen John Antwi byttes in som man började få ytor i det täta Berkane-försvaret. I andra änden hade Hamdi Laachir ett gyllene läge att utöka när Pyramids försvar tabbade sig, men han fick inte till avslutet.

I slutskedet fick RS Berkanes mittfältare Bakr El Hilali ett direkt rött kort efter VAR-granskning sedan han satt dobbarna i Ali Gabr vid en duell. Trots det lyckades hans lag hålla ut och ta klubbens första internationella titel någonsin. Debutanten och favoriten Pyramids hade därmed fallit på målsnåret.

Pyramids - RS Berkane
Mål: 0-1 Dayo (15)

Rött kort RS Berkane: El Hilali (89)

Pyramids (4-2-3-1): Soliman; Tawfik (Antwi 65), Gabr, Bakri, Ayman Mansour (Hassan, 56); Gaber (Awad, 90+1), Emad; Farouk, El Said, Hamdy; Traoré
Tränare: Ante Cacic

RS Berkane (4-2-3-1): Laaroubi; Nemsaoui, Mokadem, Dayo, Aziz(c); Naji, El Hilali; Krouch (Traoré, 83), Laachir, Hadraf (El Kess, 65); Iajour (Regragui, 90+1)
Tränare: Tarik Sektoui

Domare: Neant Alioum (Kamerun)

David Bergdavid.berg@svenskafans.com@_david_berg_2020-10-25 22:13:00
Author

Fler artiklar om Egypten