Lagbanner
Qatar-Egypten matchrapport
Från vänster: Khalfan Ibrahim (Qatar), Rami Rabia (Egypten).

Qatar-Egypten matchrapport

Egyptens förlust i träningsmatchen mot Qatar som spelades på Al-Gharafa stadium i torsdags kväll.

Det egyptiska landslaget imponerade inte utan deras stjärnor förutom Wael Gomaa.
Bob Bradley hade inte så många spelare och välja på så därför bestämde han sig för att ha med inhemska spelare förutom Zamaleks och Ismailys spelare då dem var upptagna inför andra matcher i ligan.

Rami Rabia startade matchen med ett mål redan i den 3:dje matchminuten. Qatar vände matchen och vann med 3-1. I den 28:de Abdel Karim Hassan, 55:te Ibrahim Maged och 90:de Josef Ahmed och där slutade matchen med en tung förlust för egyptierna.

Matchen kom som förberedelse inför VM-kvalet mot Zimbabwe som kommer spelas hemma i Kairo 26/3.

Detaljerat.

Egyptierna startade riktigt bra vilket ledde till första målet som kom från en frispark utanför straffområdet som Abdallah Said tog hand om den, precis när den såg ut och passera alla så dök högerbacken upp och kunde lätt hitta touchen till 1-0 målet.

Med lite tur så fick Qatar ett anfall innan första halvtimmen där de fick en hörna.
Khalfan Ibrahim tog hand om hörnan och la den mot första stolpen där Abdel Karim Hassan mötte bollen med sitt huvud och Ekramys fel bedömning gjorde så att Qatar fick sitt kvitteringsmål.


Första halvleken tog slut med ett rättvist 1-1. Andra målet för Qatar kom genom en hörna också av samma misstag. Där en omarkerad Ibrahim Maged lyckas med att nicka in bollen i målet och målvakten Ekramy rörde sig inte ur fläcken och kunde se på bollen när den gick in.

I den 90:de minuten så fick Qatar en bra frispark på en bra plats där bollen stötte till stolpen från ett inlägg.

Egypten kunde inte längre vänta på ett kvitteringsmål så den egyptiska backlinjen flyttade upp ett steg för att kunna få till ett bra anfall med mer spelare i anfallet, då lyckades Qatar sedan att utnyttja läget med en kontring där bollen hamnade hos Abdel Karim Hassan som slog en underbar genomskärare mot botrestolpet där Josef Ahmed fanns på plats och satte dit det tredje målet. 

M.Elmasry2013-03-08 23:10:10
Author

Fler artiklar om Egypten