Lagbanner
Respekten. Magikern. VM
Mohamed Abu Trika / magikern

Respekten. Magikern. VM

Egypten i VM-kval mot Zimbabwe.

Vägen till VM är inte alltid lätt speciellt för Faraonerna som inte deltagit i VM sen 1990. Varje VM-kval har det varit en besvikelse för hemfolket i Egypten. Men i dagens match så fick Egypten kämpa sig till vinst mot Zimbabwe så spänt och dramatiskt.

Pressen som Egypten hade på sig skapade en stor rädsla och fruktan för Zimbabwe även fast det är solklart vem som är vinnare! Det dröjde väldigt länge för och se första målet som inte kom förens i mitten av andra halvlek. Allt detta kunde varit mycket bättre och lättare om inte Egypten visade så stor respekt för motståndaren.   

Flera pusselbitar var inte på plats speciellt under denna matchen, att Mr. Bob Bradley förbereder sig med en bred trupp och det är ju inte fel men att komma med 29spelare till ett läger och sedan gör han 4-5 ändringar i startelvan? Klart man förväntar sig oro och kamp, det var väldigt tydligt att laget inte hann få sin tid och att vissa spelare inte heller hunnit smälta in i laget.

Bortsett från spelarnas insats mot Zimbabwe så har han alltid varit det positiva i Faraonernas landslag magikern Mohamed Abu Trika, han är inte bara en spelfördelare utan balansspelaren i landslaget när han rör sig så rör sig hela laget. Det skulle sett helt annorlunda ut om inte denna stora spelaren deltog i dagens match. Inte nog med magikerns erfarenhet så märktes det väldigt tydligt att efter Hossam Ghalys saknad både för hans lag Alahly och Egypten pga. hans skada, så hade Hosni Abd Rabu gjorts sig välförtjänt genom att bevisa sin tyngd i Egyptens mitt för att kunna göra comeback.  

Zimbabwe visade sig kunna Egyptens taktik riktigt bra och det gav dem ett bra resultat. det märktes att de satsade på oavgjort och försökte skrälla genom att gå på kontringar som tyvärr inte gav dem något förutom en chans som dök upp i första halvlek där Denver Mukamba fick en genomskärande boll där han stod en mot en läge framför målvakten Abd Elwahed Elsayed men skottet gick utanför utan större fara. Obalans i backlinjen där en Mohamed Nagib spelade ganska bra men ändå inte tillräckligt men det kan man inte skylla på för det kan inte heller vara lätt för Bradley men samtidigt måste det finnas en startelva som inte kan ändras varje match!

Frisparken som Egypten fick precis utanför straffområdet tog Hosni hand om och lyckades sätta den i krysset vilket kändes som en lättnad för hela laget och fick dom spela med ett stort självförtroende.  Sedan kom kvitteringen av Knowledge Musona genom en dålig brytning från egyptens vänsterback Ahmed Shedid Qenawy som hamnade sedan hos Musona som lyckades komma ifrån sin markering med en ful tackling och drog iväg ett volley skott som överraskade Egyptens målvakt 1-1. Stressigt, nervöst, dramatiskt och spännade så gav magikern Abu Trika en smörpass till Mohamed Salah som tog med sig bollen in i straffområdet och det är väldigt nära ett vinnande mål tills Augustine Mbara glidtacklade Salah bakifrån och där blev det straff. Den tog Abu Trika hand om och satte det vinnande målet 2-1 i den 88:de minuten.

Egypten i tidigare möten mot Zimbabwe.

6/10 vunna   2/10 kryssat  och 2/10 förluster.
 

http://www.youtube.com/watch?v=gvEweGMpr5A

M.Elmasry2013-03-27 00:53:00
Author

Fler artiklar om Egypten