VM/Kamerun: Inför Schweiz - Kamerun

VM/Kamerun: Inför Schweiz - Kamerun

I Al-Wakrah skall nästa intressanta grupp in i spelet. Al-Wakrah var för länge sedan en kuststad med medioker betydelse. Innan rikedomen, oljan och fantasytin flödade. Pärlfiskare och oljeletare gjorde om staden till något futuristiskt och med Al Janoub-Stadoin nybyggd så välkomnas också VM och en intressant match mellan Schweiz och Kamerun

Granit Xhaka- Schweiz kapten - gick ut och sade att man inte tänkte genomföra samma protest som tyskarna utan koncentrera sig på matchen istället för Kameruns oslagbara lejon är laddade till tänderna. Efter att ha sett Senegal förlora snöpligt och sett Tunisien kryssa, men samtidigt noterat sensationerna Japan och Saudiarabien, så ger sig Kamerun en god chans till seger mot alpnationen. Inför VM så slog Ghana Schweiz och naturligtvis har man tittat extra på detta inför matchen. Rigobert Songs lag är intressant med flertalet spelare som varit bra i klubblaget och som imponerade i AFCON2021. Men Schweiz under Murat Yakin gick som tåget i VM-kvalet och har också lyckats behålla sin plats i A-gruppen i Nations League. "Die Nati" har en stark bredd. Yann Sommer i målet är åter efter skada och tillsammans med ManCitys Akanji, Gladbachs Elvedi tillsammans med snabbe Freuler, rutinerade Xhaka och Shaqiri och en Breel Embolo på topp. Svårbemästrat. 
Trolig uppställning 
Sommer;-Rodriguez, Akanji, Elvedi, Widmer- Xhaka, Freuler; Shaqiri, Sow,-Vargas; Embolo

Kameruns oslagbara lejon är helt ordinarie och utan skador. Här finns en joker i Brentfords Bryan Mbueno, som tillsammans med Aboubakar och Choupo-Moting bildar en mycket vass forwardstrio. Själv håller jag ytterbacken Nouhou Tolo från Seattle Sounders som en av de mest sevärda i Afrika just nu och med spelare som Collins Fai och honom på kanterna så blir det offensivt och mycket inlägg från ytterbackarna. Även Lyons Toko Ekambi ger en offensiv prägel med ett starkt lås centralt med Anguissa/Hongla tillsammans med Castelletto-Nkoulou framför en av kontinentens bästa målvakter i André Onana. 

Laget: 
Onana- Tolo, Castelletto, Nkoulou, Fai-Toko Ekambi, Hongla, Anguissa, Mbeumo- Aboubakar, Choupo-Moting

Magnus Falk2022-11-24 08:05:30
Author

Fler artiklar om Afrikansk fotboll