VM/Kamerun: Trubbel med målvakten Onana

VM/Kamerun: Trubbel med målvakten Onana

Quel coup de théâtre !
Det händer alltid saker med afrikanska lag. Strejker oftast på grund av dåliga ekonomiska villkor eller ersättningar. Är det inte detta så är det slagsmål på träningar eller spelare som stängs av på grund av sena hemkomster eller annan debatt. Denna gång är det exakt det sistnämnda. 
André Onana -målvakten som vaktar Inters mål - fanns inte mned i startuppställningen mot Serbien och direkt undrade man om det var en skada som gjorde att Devis Epassy fick stå i mål. Men när röken skingrats så handlade det om en disciploinär åtgärd av det mera flagranta slaget. Sanningen har inte helt nått ut ännu, men det verkar som att Rigobert Song som är tränare har bett Onana om att spela mindre akrobatiskt och uppseendeväckande och i stället koncentrera sig mer på att spela klassisk målvaktsstil. Det brakade ju direkt mellan dem och Onana lär ha bett Song fara till ställen där det är varmare än i Qatar. "Ändra målvaktsstil? Inte en chans". 
Gamle storspelaren Eto´o förskte medla , men skadan var skedd och Onana lämnades utanför truppen mot Serbien och ryktesvis har han lämnat VM.
Ett stort avbräck för Kamerun, men förvånad - nä..inte en chans, 

TV: Höjdpunkter med Kameruns VM-spelare

Magnus Falk2022-11-28 13:37:00
Author

Fler artiklar om Afrikansk fotboll