Rödvita notiser v.20

Rödvita notiser v.20

Familjemys i Skagen, skadeglädje och ytterligare en man till truppen. Senaste nytt från Dansklägret.

Den danska truppen har nu lämnat Helsingör och åkt till Skagen. Där ska VM-förberedelserna fortsätta idag och i morgon. Ett miniläger där tränaren Morten Olsen även bjudit in fruar, flickvänner och barn att delta. Detta för att tacka dem för deras stöd. 

Jon Dahl Tomasson tycker det är bra: 

"Det är naturligtvis viktigt med bra träning, men att även kunna göra något socialt i kombination med de hårda passen gör allting bättre. Vi har möjlighet att tillbringa morgonen med familjen, och alla barn har roligt ihop. När vi har åkt till Sydafrika blir det bara fotboll ett tag. Det här är ett utmärkt sätt att visa att vi bryr oss och tänker på dem också"

**
Ny i gänget är Celtics Morten "Duncan" Rasmussen, som har kallats in på grund av att Nicklas Bendtner fortfarande hämmas lite av tidigare problem med ljumsken. 

Morten Olsen berättar varför: 

"Nicklas kommer lätt att kunna spela matcher. Men vi vet inte hur han reagerar under hårdare belastning. Därför tänker vi långsiktigt och får även en möjlighet att köra lite hårdare fysisk träning"

**
Danmarks premiärmotståndare i VM, Holland har drabbats av en skada på Ryan Babel. Om Babel missar VM återstår att se, men i det danska lägret betraktas nyheten som positiv…Ryan Babel missade EM 2008 på grund av skada. 

**
 
Det är med stora förväntningar Olsen ser fram emot den kommande veckan. Då ska truppen bantas ned till de 23 mannar som ska representera Danmark i VM.

Olsen igen:
 
”Jag förväntar mig att alla spelare ger allt de har, och att alla visar varför vi valt dem. Och så är det upp till oss tränare att fatta det svåra beslutet om vem som i slutändan måste stanna hemma” 



Varje lag i VM-slutspelet har numera sin egen lyxbuss för bekväma förflyttningar under turneringen.Bussarna är olika designade, och alla har sin egen landsunika slogan på sidorna.Danmarks fans har i år valt parollen. 

Det enda som krävs är ett danskt team och en dröm” 

            
 
Källa: dbu.dk,ekstrabladet.dk, tv2.dk

Thomas Bronner2010-05-21 22:19:00
Author

Fler artiklar om Danmark