La Liga och Bundesliga världens bästa ligor?

La Liga och Bundesliga världens bästa ligor?

Inför de europeiska ligastarterna återupptas diskussionen om världens bästa liga. En sammanställning - gjord av Canal Digital - på VM:s 368 spelare som tog sig till åttondelsfinal och längre, gav tydliga svar.

En efter en kickarna de europeiska toppligorna igång samtidigt som TV-bolagens skrytreklamer om att de har rättigheter till den bästa ligan, med de mest passionerade fansen eller den bästa fotbollen, går varma. 

Canal Digital - förvisso en TV-operatör - har gjort en opartisk studie och tittat på i vilken liga de 368 spelare som tog sig till åttondelsfinal och längre i VM spelar. Rankingen baseras på vilka ligor spelarna tillhörde när VM startade. För varje omgång – från åttondelsfinal till final – har en sammanställning gjorts som visar andelen spelare i respektive liga. 

Resultatet blev följande:
1. La Liga
1. Bundesliga
3. Premier League
4. Eredivisie
5. Serie A

Flest mål från La Liga-spelare
Tittar man på antal gjorda mål i VM, placerar sig La Liga i topp även där. Spelare från den spanska förstadivisionen gjorde totalt 29 mål i VM. På andra plats kom Bundesliga med 21 mål, och Premier League kom på tredje plats med 18 mål.



[KLICKA HÄR FÖR EN STÖRRE VERSION AV GRAFIKEN]

Linus Sunnerviklinus.sunnervik@svenskafans.com2010-08-12 17:20:00
Author

Fler artiklar om VM 2010