Inför Danmark - Senegal
Bendtner vilar mot Senegal

Inför Danmark - Senegal

I morgon fredag lämnar den rödvita VM-delegationen Danmark, och vilka som blir de sista 23 i truppen skall avgöras i och med kvällens träningsmatch mot Senegal i Aalborg.

Det spekuleras som alltid, men visst är det troligt att tränare Olsen har en bra bild av vem som ska få förtroendet att representera Danmark i Sydafrika. Matchen ikväll ska förhoppningsvis ge svar på de sista tveksamheterna, och hur det än går, och hur man än ser på det hela, så ska fyra gubbar bort!



Det mesta tyder på att de som ”hänger löst” är Thomas Enevoldsen, Mikkel Beckmann Simon Poulsen, Patrick Mtiliga, Kim Christensen och Jesper Christiansen.
"Duncan" Rasmussen kallades ju in som reserv på grund av Bendtners skada och om läkarteamet har minsta tvivel om Bendtners hälsa, så bör Celtic-spelaren få en plats. 
Det ska dock tilläggas att många hävdar att Arsenal-anfallarens skadebekymmer är nonsens, och att han redan nu är helt okej… enligt dansk media så spelar han dock inte ikväll. Spelar gör dock Lars Jacobsen, Daniel Jensen, Søren Larsen, Thomas Kahlenberg och Jacob Poulin. Dessa spelare måste leverera och visa att de är värda en VM-biljett.

Det står alltså mycket på spel, för vissa mer än andra.Kvällens motstånd är valt på grund av att Senegal påminner en del av Danmarks gruppmotståndare Kamerun, och de spelar i regel en fysisk fotboll.Intresset för matchen har dock inte varit det förväntade, i morse fanns det gott om biljetter kvar. 

Matchen: 

* Spelas i Aalborg, avspark 20:15
* Sänds på TV4 Sport 

**

Skönt med lite action! Uppladdningen har varit bra, och nu ska det bli kul att se hur det funkar på planen. Tufft av Olsen att vänta in i det sista med uttagningen, man kan ju undra hur det fungerar rent praktiskt i omklädningsrummet efter matchen…



Thomas Bronner2010-05-27 13:16:00
Author

Fler artiklar om Danmark