Inför IFK Motala - Jönköping

Imorgon är det återigen dags för hemmamatch då Jönköping kommer på besök!

Äntligen är det dags för en fredagsmatch på XL-bygg Arena då Jönköping kommer på besök. Fredagsbandy är min personliga favorit då det oftast brukar vara bra fart på publiken och det är något speciellt att vara där när mörkret faller över stadion!

Jönköping står för motståndet och det här är ett lag som man ska ha stor respekt för. IFK förlorade i andra omgången med 6-2 mot just Jönköping och man kommer med en seger mot Nässjö senast i bagaget, så detta lär bli en riktigt tuff nöt att knäcka för våra blåvita krigare. Senast Jönköping gästade oss så spelade man 3-3, och det var året då IFK gick upp i elitserien och var helt outstanding i allsvenskan.

Man ligger förtillfället på fjärde plats under IFK, dock med hela nio poäng efter. Men det kan vara svårt att möta ett lag som kan spela helt avslappnat då man varken kan åka ur eller ha någon chans till kval uppåt. Efter segern mot Frillesås så uttalade sig våran tränare Dennis Gustavsson om att IFK måste upp i nivå för att kunna besegra Jönköping. Även fast han var nöjd med två poäng mot Frillesås så är jag övertygad om att Dennis manar på grabbarna att höja sig imorgon till matchen, så pass skicklig tränare är han!

Med hemmaplan och publiken på sin sida så tror jag stenhårt på seger imorgon. IFK är ett bättre bandylag en Jönköping och det kommer dom visa imorgon och ta revansch på förlusten på Råslätt tidigare iår. Vi får se om Patrik Spångberg hinner återhämta sig efter sträckningen i förra matchen. Ännu är ingen laguppställning släppt från IFK´s sida. Men jag antar att Johan Thorsson fortsätter att spela och gör sin andra match för året.

Imorgon verkar det som att det är bra uppslutning, framförallt i klacken!

Tillsammans går vi mot en avgörande match i Nässjö! Slut upp imorgon alla blåvita kamrater!

FORZA BLÅVITT!

Krister Selg2014-02-06 20:37:16
Author

Fler artiklar om Motala