Blackburn Rovers Silly Season januari 2013 - 1/2 - Fiasko!

Blackburn Rovers Silly Season januari 2013 - 1/2 - Fiasko!

Bekräftade övergångar och skvaller som rör Rovers under vinterns transferfönster.

KLARA IN

Anton Forrester, Everton, 18 år, anfallare.

(31/1) Ung anfallare som spelat i Everton sen han var 9 år gammal utan att lyckas slå sig in i A-truppen. Tidigare under vintern bjöds Forrester in på provspel och imponerade så pass att han erbjöds ett kontrakt till sommaren 2015 som nu alltså accepterats av spelaren. Till att börja med lär det mest bli reservlagsspel för 18-åringen.

Todd Kane, Chelsea, 19 år, ytterback. 

(9/1) Adam Henley gick som bekant sönder i helgens FA-Cupspel och kommer vara borta i minst en månad så Bowyer och Singh har gett sig ut på lånemarknaden för att hitta en kortsiktig lösning som högerback. Valet föll på Chelseas unge ytterback Todd Kane som lånas in till den 10:e februari. Kane har tidigare varit utlånad till Preston, spelat i Englands U19-landslag och varit en tongivande spelare i Chelseas ungdomslag. 


Joshua King, anfallare/ytter, 20 år, Man Utd.

(2/1) King har varit på lån hos Rovers sen 22/11 och har nu köpts loss från Man Utd. Kontraktet sträcker sig till sommaren 2015.

KLARA UT

Ruben Rochina

(1/2) Den stora bomben under den sista dagen av transferfönstret blev inte någon värvning utan att Rochina blev utlånad till Zaragoza för resten av våren. Märkligt kan man tycka men spanjoren har trots sin höga högstanivå visat sig vara allt för ojämn i tuffa Championship och kan nog må bra av ett miljöombyte. 

Diogo Rosado

(30/1) Rosado har bara gjort en match för Rovers sen han vävades i somras. Benfica ska vara redo att ta in honom på lån våren ut.

(1/2) Som väntat utlånad till Benfica säsongen ut. 

Simon Vukcevic

(31/1) Ska enligt Lancashire Telegraph diskutera en utlåning med cypriotiska APOEL Nicosia säsongen ut. 

(1/2) På den sista dagen av transferfönstret kom klubben och Vukcevic överens om att bryta kontraktet. 

Jordan Slew

(1/2) Den unge anfallaren har lånats ut till Rotherham United i League 2 i en månad. 

Micah Evans

(1/2) 19-årige yttern Micah Evans ska också få känna på seniorfotboll igen och har lånats ut till Macclesfield.

Amine Linganzi

(31/1) Släppt på free transfer. Fyra matcher på tre år blev det för den storvuxne mittfältaren som Big Sam värvade från Saint-Etienne 2010. 

Mauro Formica

(24/1) Formica har haft problem att ta en ordinarie plats på Rovers mittfält men troligen passar han helt enkelt inte i den engelska fotbollen. Nu är det i alla fall klart att Mauro lånas ut till Palermo till den 30:e juni och förhoppningsvis får han chansen att visa vad han går för där. 

Anthony O´Connor 

(2/1) O´Connor är utlånad till Burton Albion i League 2 och förväntas förlänga utlåningen säsongen ut. 

(14/1) Nu är det klart att O´Connor stannar hos Burton resten av säsongen. 

Bruno Ribeiro

(3/1) Bruno är en av Keans misslyckade värvningar som trots minimalt med speltid lyckats bli lite av en kultspelare i Rovers. Fans spekulerade ett tag till och med i om högerbacken ens var en verklig spelare tills han en dag dök i i A-lagstruppen och fick chansen. Keans jämförelse av Bruno med Denis Irwin har också blivit en klassisker i Roverskretsar. Hur som helst befinner sig brassen nu hemma i Brasilien av familjesjäl och troligen blir han kvar där efter januari. 

(9/1) Nu är det klart att Bruno lånas ut till brasilianska Clube Atletico Linense säsongen ut. 

Myles Anderson

(4/1) Den sviniga agenten Jerome Andersons son Myles Anderson har fått free transfer från klubben. Myles hela vistelse i Blackburn har kantats av att han var just agentens son och inte borde tillhöra en klubb av Blackburns kaliber vilket även visade sig vara sant. När Anderson värvades till klubben utnämnde Steve Kean honom till den nya Chris Smalling vilket även det är humor på hög nivå. 

RYKTEN IN

DJ Campbell, anfallare, 31 år, QPR

(1/2) QPR och Rovers var överens, kontraktet var underskrivet men ändå lyckades Rovers inte få iväg papperna i tid för att övergången skulle godkännas. Pinsamt uselt av ansvariga i klubben helt enkelt och nu kan man bara hoppas att man lyckas tjata igenom övergången ändå eller lyckas låna i Campbell under lånefönstret. 

Jerome Thomas, ytter, 29 år, West Bromwich

(1/2) Precis den typ av ytter som Appleton letat efter. Kvick och med rutin från Championship men tyvärr ser det ut att sluta precis som med Campbell efter strul med pappersarbetet. 

Alex Baptiste, försvarare, 26 år, Blackpool

(31/1) Rovers ska ha lagt ett bud på Baptiste som Blackpool tackat nej till. Det lär komma fler bud innan dagen är slut om man ska tro Lancashire Telegraph.

Lee Williamson, mittfältare, 30 år, Free Transfer

(31/1) Central mittfältare som tidgare spelat bland annat Watford, Sheffield United och Portsmouth. Under sin korta tid i Pompey spelade han under Appleton som nu sägs vara sugen på att värva honom till Rovers. 

Stephen Henderson, målvakt, 24 år, West Ham

(31/1) Henderson kan komma att ingå i en bytesaffär med West Ham där Paul Robinson går åt motsatt håll. 

(1/2) Henderson lånades till sist ut till Ipswich istället. 


David Bentley, yttermittfältare, 28 år, Tottenham

(14/1) Enligt mindre trovärdiga Daily Mail ska Appletons första drag som Roversmanager vara att låna in David Bentley från Spurs för resten av säsongen. Bentley har haft stora problem sen han lämnade Rovers 2008 och har bara gjort 42 matcher för Tottenham under de fem åren. Dessutom har han varit utlånad till Birmingham, West Ham och ryska Rostov utan att lämna några större avtryck efter sig. Ett stort problem kan vara Bentleys lön på 50.000 pund i veckan men Tottenham kanske är villiga att betala en större del för att bli av med honom? Det är även värt att notera att Bentleys kontrakt går ut i sommar.

RYKTEN UT

David Goodwillie

(31/1) Rovers försöker in i det sista göra sig av med Goodwillie men frågan är om någon klubb är villig att ta över hans höga lön. 

Colin Kazim-Richards

(29/1) Galatasaray sägs vara beredda att kalla hem Kazim-Richards då de fått ett bud på 500.000 pund från Bursaspor på anfallaren. 

(30/1) Rovers ska ha kontrat direkt och ha fått ett bud kring 500.000 pund accepterat av Galatasaray. Just nu diskuteras Kazims kontrakt.


(1/2) Ingen verkar veta säkert vad som händer med Kazim men i skrivande stund är han fortfarande en Roversspelare fram till i sommar. 

Scott Dann

(24/1) Dann och Hanley har spelat upp sig lite de senaste veckorna men någon större succé kan man knappast kalla deras insatser hittills under säsongen. Daily Mail skriver nu att Harry Redknapp ska vara redo och lägga ett bud på 4 miljoner pund för Dann vilket känns väldigt osannolikt. 

Martin Olsson

(4/1) Sam Allardyce ska enligt The Mirror vara intresserad av att ta Olsson till West Ham om Rovers skulle vara intresserade av att sälja. Big Sam imponerades av Olssons utveckling under sin tid i klubben och eftersom Hammers saknar vettiga alternativ som vänsterback ser han Martin som en utmärkt värvning. Det känns dock osannolikt att Rovers skulle vilja sälja om nu inte Martin själv skulle kräva en övergång. 

(5/1) Enligt Expressen ska West Ham nu lagt ett första bud på Martin Olsson som Rovers ännu inte tagit ställnng till. http://www.expressen.se/sport/fotboll/premier-league/west-ham-lagger-bud-pa-blackburns-olsson/

(7/1) Rovers har som väntat tackat nej till West Hams bud på Olsson. Ska man tro engelsk media har budet legat på 2 miljoner pund vilket får anses vara ett riktigt skambud men antagligen kommer det här bli en av januarifönstrets rysare med fler och högre bud från Hammers.

(17/1) West Ham ska ha lagt ett nytt bud på Olsson på 3,5-4 miljoner pund beroende på vilken sida man väljer att tro på. Troligen lär Rovers tacka nej till även det här budet men med Venkys vet man aldrig. 

(24/1) West Ham ska ha gett upp jakten på Olsson men mindre trovärdiga sidor rapporterar nu om ett intresse från QPR. 

(1/2) Norwich ska ha kommit med ett sent bud på Olsson på 4,5 miljoner pund som Rovers tackade nej till. 

Gael Givet

(5/1) Enligt Sky Sports förhandlar Rovers och franska Evian just nu om ett lån säsongen ut av den skäggige mittbacken säsongen ut. Givet har farit in och ut i startelvan det senaste året och det går rykten om att han vantrivs i Blackburn och då framför allt med hur klubben sköts. 


Paul Robinson

(4/1) Robinson är i skrivande stund skadad och har inte vaktat Rovers kasse sen den 7:e december i förlustmatchen mot Cardiff. I hans frånvaro har unge Jake Kean imponerat i mål vilket lett till att ett flertal klubbar i Premier League visat intresse för Robinson. Samtidigt ska man komma ihåg att Rovers tidigare gått ut med att spelare är skadade när det i själva verket handlat om rena utfrysningar av spelare när de varit på väg bort från klubben. Något som drabbat bland annat Ryan Nelsen, Jason Roberts och Michel Salgado.


(30/1) Rovers vill bli av med den tunga lönen Robinson sitter på och det ryktas om en bytesaffär med West Ham där Rovers i så fall skulle få den billigare målvakten Stephen Henderson i retur. 

(1/2) Tragiskt men sant så verkar det som om Robinson blir kvar i Rovers fram till i sommar om man inte kommer överens om att bryta kontraktet innan dess. Appleton har tydligt visat att Kean är hans förstaval i mål och de gode Paul lär inte inte vara nöjd med att sitta på bänken.

Morten Gamst Pedersen

(4/1) Gamst har för första säsongen sen han kom till Blackburn 2004 inte varit helt ordinarie och sitter samtidigt på en av de högsta lönerna i klubben. Mindre trovärdiga turkish-football.com kopplar ihop norrmannen med Bursaspor som ska vara redo att betala 2.5 miljoner pund för hans tjänster.


AKTUELL SPELARTRUPP

Målvakter
1. Paul Robinson
29. Grzegorz Sandomierski (på lån)
30. Sebastian Usai
34. Jake Kean

Försvarare
3. Martin Olsson
4. Nuno Henrique
5. Gael Givet
16. Scott Dann
22. Todd Kane (på lån)
27. Adam Henley
31. Grant Hanley
42. Kellen Daly
43. Ryan Edwards

Mittfältare
6. Jason Lowe
7. Fabio Nunes
8. David Dunn
12. Morten Gamst Pedersen
13. Danny Murphy
13. Markus Olsson
17. Paulo Jorge
18. Dickson Etuhu
24. Josh Morris
26. Raheem Hanley
37. Robbie Cotton
38. Diogo Rosado (utlånad)
40. Hugo Fernandez
41. Tim Payne
44. John O´Sullivan
xx. Mauro Formica

Anfallare
9. Leon Best
11. Jordan Rhodes
15. Joshua King
19. Edinho Junior
20. Jordan Slew (utlånad)
21. Nuno Gomes
23. Ruben Rochina (utlånad)
25. David Goodwillie
39. Colin Kazim-Richards (på lån)


JAKTEN PÅ EN NY MANAGER

(2/1) Shebby Singh har idag pratat med pressen igen och för en gångs skull var han hyfsat rak i sina svar. Rovers kommande manager kommer bara erbjudas ett 6-månaderskontrakt för att misstaget med Berg inte ska upprepas. Klokt kan man tycka men samtidigt kommer säkert många etablerade managers vända i dörren om de inte erbjuds ett riktigt kontrakt. Favorit hos spelbolagen just nu är Peter Taylor, Billy Davies, Mark Hughes och Gary Bowyer som i skrivande stund har hand om Rovers. Hughes ska via engelsk media sagt att han inte är intresserad av en comeback hos Rovers.

(3/1) Rovers har idag gått ut med att Gary Bowyer får fortsätta som "caretaker" januari ut eftersom han lyckats så bra i de matcher han lett laget. Om det beror på att man inte lyckats locka till sig någon manager man varit nöjd med eller om det handlar om ekonomi kan man bara spekulera om men det är extra retligt att transferfönstret är just nu och vår kommande manager inte får chansen att värva som han vill. Venkys dröm är säkert att den billiga lösningen Bowyer fortsätter sitt segertåg så man får en anledning att ge honom jobbet permanent. 

(10/1) Rovers bekräftade igår kväll på sin hemsida att man gjort en förfrågan hos Blackpool att få diskutera med deras manager Michael Appleton. Hur Blackpool ställer sig till det hela är oklart men även dom bekräftar att Rovers gjort en förfrågan. För dom som inte känner till Appleton är han 37 år gammal och har varit manager Pompey(säsongen 2011/12) och Blackpool (sen 7/11 2012) utan att göra något större väsen av sig. Dock ska man komma ihåg att förutsättningarna att lyckas i ekonomiskt havererade Pompey inte var de bästa då klubben startade säsongen på minuspoäng och hade extrema problem vid sidan om planen. 

(14/1) Appleton klar som ny tränare efter att ha skrivit på en 2,5 år långt kontrakt. 


 

Björn Walletunb.walletun@gmail.com2013-02-01 13:09:00
Author

Fler artiklar om Blackburn