Liverpool ger inte upp om Sigurdsson
Modric till Madrid ger Spurs pengarna för att värva Sigurdsson?

Liverpool ger inte upp om Sigurdsson

Gylfi Sigurdsson ser ut att vara på väg till Tottenham, men Liverpool har inte gett upp ännu. De lönekrav Sigurdsson haft i diskussionerna med Liverpool skall dock inte komma att förändras enligt bland annat Tony Barrett.

Som Mattias Herner skrev om i går så verkar islänningen Gylfi Sigurdsson hamna i Tottenham. Detta trots att Liverpool med Brendan Rodgers i spetsen såg ut att ha trumf på hand. Detta var dock innan löneförhandlingarna kom igång på allvar, och nu sägs det inte riktigt vara så extremt som tidigare rapporter gjort gällande. Tottenham sägs nu ha erbjudit Sigurdsson 50 procent mer än vad Liverpools erbjudande skall ligga på, detta enligt The Liverpool Echo och The Times.

Framför allt Tony Barrett på The Times poängterar dock att Liverpool inte har gett upp möjligheten att knyta till sig islänningen. Rodgers och dennes relation med Sigurdsson är enligt Barrett fortfarande det starkaste kortet Liverpool spelar med, tillsammans med att det inte finns någon (offentlig) manager i Tottenham just nu. I Rodgers vet med andra ord Sigurdsson vad han får för chef, i Tottenham kan det komma att bli vem som helst.

Om nu den ekonomiska faktorn inte kommer att fälla avgörandet kan det med andra ord stå och falla med hur Sigurdsson tror om de fotbollsmässiga möjligheterna till framgång i respektive klubb. Tottenham har onekligen haft tre klart bättre år än Liverpool, men hur stor del av denna framgång ligger hos Harry Redknapp och kanske framför allt Luka Modric? Redknapp är som bekant inte kvar i Spurs, och Modric är återigen en ryktenas man som framför allt placeras i Real Madrid. Som vi Liverpoolsupportrar så väl är bekanta med så tenderar Real Madrid få sin vilja igenom vad gäller värvningar av spelare.

Personligen tror jag Modric är en större förklaring till Spurs framgång än Redknapp, men det kan också vara just på grund av Modric förmodade flytt som Tottenham är så intresserade av att knyta till sig Sigurdsson. Nu är jag inte någon expert vad gäller SIgurdsson, men någon djupt liggande spelfördelare lär han inte vara så det rör sig knappast om ett slags spelarbyte för Tottenhams del. Hur som helst så kan framgångsåren för Spurs ta slut om Modric flyttar, något vi som håller på Liverpool kan dra en obehaglig jämförelse med då Real Madrid köpte Xabi Alonso sommaren 2009.

Med allt detta sagt så har Tottenham matchboll vad gäller värvningen av Sigurdsson. Om det står och faller med de ekonomiska villkoren är jag på sätt och vis glad att Liverpool inte väljer att matcha budet från Spurs, för det rör sig fortfarande om en relativt oprövad spelare som jag inte på rak arm kan svära på är betydligt bättre än vad som redan finns i Liverpools trupp. Surt för Rodgers om han inte lyckas få vad som bevisligen är en spelare han gärna jobbar med, men jag tror knappast att Liverpools kommande säsong står och faller med värvningen av Sigurdsson.

Björn Grafström2012-06-27 11:30:56
Author

Fler artiklar om Liverpool