Rodgers ger inte upp Skrtel utan strid
Röner intresse från andra klubbar.

Rodgers ger inte upp Skrtel utan strid

En svävande intervju med en slovakisk tidning gav kraft åt ryktena som säger att Martin Skrtel är på väg bort från Liverpool, men Brendan Rodgers ser mittbacken som en viktig del av sina planer och tänker kämpa hårt för att behålla honom och övriga nyckelspelare.

"Det finns flera erbjudanden, men utan tillåtelse från Liverpool kommer det inte att ske något", sa Martin Skrtel tidigare under veckan till den slovakiska tidningen Dennik Sport. Han lade också till att han har fört samtal med Liverpool om ett nytt kontrakt, men att de förhandlingarna tydligen inte har gått framåt.

Huruvida Skrtel helt enkelt redogör för vad som har hänt eller försöker att sätta press på Liverpool är svårt att säga, för samtidigt gör han i samma intervju klart att Brendan Rodgers har infört en betydligt mer öppen och avslappnad atmosfär i klubben, och man behöver inte läsa mellan raderna för at förstå att om Skrtel väljer en ny klubb så beror det inte på managerbytet.

Skrtel är helt klart en av de spelare i Liverpooltruppen som tryggt kan luta sig mot en solid säsong bakom sig när det ska diskuteras kontrakt och han utgör tillsammans med Pepe Reina, Daniel Agger, Steven Gerrard, Lucas Leiva och Luis Suarez en stabil ryggrad som utan tvivel kan mäta sig med de flesta lag i Europa. Att behöva ersätta en kota där är inte önskvärt för Rodgers och särskilt inte på en position som mittlåset där det outtalade samförstånd som uppstår efter mycket speltid ihop aldrig kan köpas hur många miljoner pund du än pungar ut med.

På plats hos ägarna i Boston säger Rodgers till Daily Telegraph att han är beredd att kämpa hårt för att behålla nyckelspelarna.

"Nej, jag har inte hört något från någon annan klubb. Martin har uppträtt fantastiskt och verkar nöjd och glad. Han passar ihop med mina planer och idéer. Jag kommer att kämpa så hårt jag kan för att behålla de spelare jag vill ha här och han är en av dem.

Tyvärr förekommer det alltid rykten, spekulationer och skvaller. Det kommer att fortsätta fram tills transferfönstret stänger.
"

En annan av "kotorna" är Luis Suarez som just nu laddar för OS-spel med Uruguay i London. Rodgers har talat med Suarez över telefon och hörde ingenting som antyder att forwarden söker sig någon annanstans.

"Jag är säker på att han verkligen ser fram emot att spela för oss den här säsongen och den fotbollen som vi vill spela.

Jag har pratat med honom och hörde inget annat än positiva ord. Han är iväg för att spela i OS och jag önskar honom lycka till, men jag kommer att önska honom ännu mer lycka till när han är tillbaka."

Mattias Hernermattias.herner@liverpoolsweden.se@liverpoolsweden2012-07-23 02:51:07
Author

Fler artiklar om Liverpool