A must-win mot Newcastle?

A must-win mot Newcastle?

Läget börjar bli prekärt. Julischemat är inte enkelt och en match borta mot Newcastle bör (måste) i dagsläget inbringa tre poäng för att få lite andrum. Det är dock ingen given trea på förhand.

I morgon kväll spelar Aston Villa den första bortamatchen efter omstarten. Newcastle väntar ivrigt på att ro hem tre nya poäng, vilket de lättvindigt gjorde mot Sheffield United senast (visserligen trillade målen först in när Sheffield var en man kort). Oroväckande ändå, för vår del, eftersom vi bara lyckades med en poäng några dagar innan. Dock med mersmak i mina ögon, men det ger ingen fördel i tabellen.

Newcastle Uniteds manager heter Steve Bruce. Namnet kanske är bekant i någons ögon eller öron och för övrigt så får åtminstone fyra spelare avstå för Newcastle p g a skador, enligt Birmingham Mail. En seger mot Aston Villa skulle definitivt säkra spel i Premier League nästa säsong.

Spel i Premier League nästa säsong? Nja, det är knappt så man vågar tänka ditåt, även om det inte är långt kvar tills den säsongen börjar. I dessa tider skulle vi normalt sett ha spekulerat i spelare bort och spelare in, men Corona-våren har ställt hela världen på ända och nu sitter vi här med Premier League och all annan fotboll mitt i högsommarvärmen. Jag klagar i o f s inte på just att få se engelsk fotboll under sommaren.

Det börjar brinna lite i knutarna, för juli-schemat ser inte enkelt ut. Newcastle borta är därför en match som vi helst borde rama in med en trepoängare att ta med hem till Midlands.
Birmingham Mail förmedlar också att supportrarna säger att det är en “must-win” och undrar om det inte är det? För snart har vi inte många lag kvar att passera inom rimlig poänggräns.

Jag tänker inte ge mig in på att gissa eller försöka förutspå någon elva som startar. Jag har sett för lite helt enkelt det senaste och missade senaste matchen mot Chelsea. Vad som ändå är positivt i sammanhanget är att vi höll nollan mot Sheffield och att vi klarade defensiven bra mot Chelsea också, trots massivt spelövertag från gästerna matchen igenom och det skilde inte mycket i avslut på mål. (rätta mig om jag har fel där)

Jag tror att defensiven är nyckeln även mot Newcastle. Sätter vi den, så kommer det alltid någon eller några chanser som det gäller att ta.
Matchen startar kl 19:00 på St James’ Park. Det blir till att bänka sig efter en solig dag och se på fotboll och bara hoppas, hoppas, hoppas att grabbarna verkligen får till tre poäng. Det vore så väldigt underbart.

Jag avslutar med en liten vits, som någon kanske hört. 

-Hur lång tid tar det för en kviga att bli en ko?
-Ingen aning!
-19 år!
-Va!?
-Ja. Ko vid 19.

Vi hörs igen efter ett kommande referat.

Benny "Stainrod" Johansson 2020-06-23 17:32:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Manchester United väntar på Villa Park
Matchrapport Ipswich - Aston Villa