Villa Park, 2024-05-02 21:00

Aston Villa - Olympiakos
2 - 4

Aston Villa - Olympiakos 2 - 4
John McGinn och hans medspelare hade ingen stor afton i första mötet med Olympiakos.

Aston Villa - Olympiakos 2 - 4

Allt som kunde gå fel gick fel , sa John McGinn efter matchen. Vi som såg matchen kan bara hålla med.

Av det som skulle bli en klang och jubelföreställning på Villa Park bidde intet. Tveksamt försvarsspel vid flera tillfällen bjöd gästerna på flera mål och trubbigheten framåt hindrade hemmalagets förhoppningar om fler mål. Douglas Luiz straffmiss på slutet sammanfattar en kväll som man vill glömma snabbt. 

Aston Villa har visserligen en diger frånvarolista för tillfället men den matchtrupp som Unai Emery hade till förfogande borde ha kunnat presterat betydligt bättre. Var vi tagna av stundens allvar? Hade vi tankarna på Champions League-striden? Hade vi redan ett öga på returmötet i Grekland? Är vi slitna på grund av en lång och tuff säsong? Kanske en blandning av alltihop. Det ska också sägas att Olympiakos var väldigt bra. Mycket bättre än vad jag trodde och segern var fullt rättvis.

Trots debaclet i torsdags så är det dock inte alls läge att kasta yxan i sjön än. Bortamål räknas inte som mer värdefullt längre och det är trots allt "bara" två mål som skiljer. Någon som vet hur det känns att ta igen ett tvåmålsunderläge i ett Europamöte är Unai Emery. 2014 låg Sevilla med Unai vid rodret under med 0-2 mot Real Betis efter första matchen. Hur det gick? Sevilla vände och vann därefter Europa League...
 

Pär "Coreopsis" Johansson2024-05-05 09:37:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa