2018-01-06 16:00

Aston Villa - Peterborough

Aston Villa-Peterborough United
Gösta är i storform men kommer förmodligen att vilas mot lyxlirarna.

Aston Villa-Peterborough United

Energidryckens äventyr i höstas fick ett snabbt och snöpligt slut. Det är bara att hoppas att vi får en betydligt längre cup run i världens äldsta ännu aktiva fotbollsturnering. Gärna hela vägen till Wembley och trapporna uppför läktaren osv...

FA-cupen har en stark ställning i England. Även om undertecknad märkt en viss trend, speciellt hos utländska managers, på senare år där man inte sätter en triumf i nämnda cup i första rummet är det med stor förtjusning som tipslappen, ölen och den lilla whiskypinnen står framdukad invid favoritfåtöljen i god till avspark imorgon. Alla övriga anspråk på TV-n vid den tiden göre sig icke besvär.

En tripp till Kap Verde för denne skribent har tydligen gjort susen för Villas spel. Röster har till och med höjts för en förlängd vistelse på "Guds smulor i havet" för bibehållen form, vi får se om vi kan lura skrockgudarna på Facebook innan matchstart imorgon...

Peterborough United
De bilindustrisponsrade lyxlirarna från London Road återfinns i nådens säsong 2017/2018 i League One ledda av den 37-årige nordirländaren Grant McCann. Han har en sejour som caretaker bakom sig innan han fick jobbet som manager på permanent basis med tämligen goda resultat som resultat. Posh-supportarna får hoppas att inte klockan tickat alltför snabbt för unge Grant och att han har förberett en kurs som gör att laget inte går under på sin resa på Villa Park.

Den från Newcastle kände, och skadebenägne och misstagsglade, Steven Taylor är den spelare som uppbringar ett igenkännande "jaså" när man kikar igenom säsongens spelartrupp. I övrigt är det, för en utomstående betraktare, tämligen okända spelare som denna säsongs hittills största höjdpunkt. Som Villa-fan får man hoppas att det också blir den sista, åtminstone i FA-cupen.

Formen för bortalaget ser ganska bra ut och man har häng på en kvalplats uppåt. Statistiken skvallrar om ett målglatt lag framåt och ett lag med Liverpool-kvalitet på försvaret...

Aston Villa
När katten är borta (och dricker Strela och Grogue) så dansar lejonen på Villa Park. En arbetsseger på Riverside följdes upp av ett målfyrverkeri av sällan skådat slag mot Robert Douglas och Magdeburgdödarens Rödhakar på Villa Park och helt plötsligt har vi häng på en direktplats till Premier League.

Frågorna är många:
Är det Steve Agnew-effekten vi ser?
Är det detta en frisk Jack Grealish kan åstadkomma?
Känner Snoddas kärlek igen?
Har Hogan kommit till Scott för resten av säsongen?
Etc. etc. etc...

Ett svar finns iallafall oavsett huruvida frågan ställs eller inte: Tommy Elphick är ett fotbollsproffs och en hedersman i Hutton-klass. I frysboxen efter några skrala insatser och efter lång väntan så tar han chansen med båda händerna och resten av kroppen. Dessutom är hans reaktion efter slutsignalen mot The Robins ren jäkla glädje. Är det en uns av revansch och "där fick ni era jävlar" i jublet så är det värt en stående ovation också. Pure class!

Scott Hogan stukade sig igen i förra matchen och lär vila mot Posh. Det verkar som om Ritchie De Laet och Gabby Agbonlahor också är borta från matchen. Även många av de tillgängliga spelarna lär vila och därför tänker jag att följande elva kan var möjlig:

Jed Steer i mål med Mitch Clark, John Terry, Easah Suliman och Neil Taylor i försvarslinjen. Ett mittfält med Jake Doyle-Hayes, Andre Green, Birkir Roosterson och Glenn Whelan toppat med Callum O´Hare bakom uppvilade Keinan Davis som striker.

Jag ser nu att det är en ren önskeelva och några invändningar lär nog Old Steve och New Steve ha...

Tipset är en vinst med 3-1 och avancemang i cupen.

Pär "Coreopsis" Johansson2018-01-05 18:02:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Manchester United väntar på Villa Park
Matchrapport Ipswich - Aston Villa