Villa Park, 2024-03-14 21:00

Aston Villa - Ajax
4 - 0

Aston Villa vidare i Conference League och nytt motstånd klart
Villa vinnare med 4-0 och Leon Bailey återigen målskytt.

Aston Villa vidare i Conference League och nytt motstånd klart

Aston Villa vann klart hemma mot Ajax och är därmed vidare i Conference League.

En avvaktande match mot Ajax borta följdes upp av en klar och stabil seger hemma. Ollie Watkins kolliderade med bortalagets målvakt och att det var en ordentlig smäll blev tydligt eftersom Watkins byttes ut i den första halvleken. Innan dess hann han dock göra ett riktigt snyggt nickmål och enligt Unai Emery ska vara ett rejält köttsår som fick honom att tvingas utgå och det finns förhoppningar om att skyttekungen ska vara spelklar så tidigt som mot West Ham.

Formspelaren Leon Bailey satte sedan 2-0 innan inbytte Jhon Duran dundrade in 3-0 med ett av säsongens hårdaste skott. Sedan var det roligt att se Moussa Diaby, en spelare med dunkel form, vara en av matchens stora utropstecken och den fina insatsen kröntes av ett riktigt snyggt 4-0.

Avencemanget innebär att det blir franska Lille som står för motståndet i kvartsfinalen. En väldigt tuff uppgift på förhand. Vi börjar hemma den 18/4 och returen går av stapeln på Stade Pierre-Mauroy den 25/4. Vinnaren tar sig sedan an vinnaren mellan Olympiakos och Fenerbahce. Segraren i vår match börjar hemma.

Pär "Coreopsis" Johansson2024-03-16 14:15:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa