Villa Park, 2024-03-10 14:00

Aston Villa - Tottenham
0 - 4

Blytung söndag på Villa Park!
En tung eftermiddag för Emery & co som säkerligen kommer analysera förlusten i detalj för att lärdom och komma tillbaka starkare.

Efter en mållös första halvlek skulle precis allt gå fel i andra halvlek där dessutom McGinn fick syna det röda kortet.

Villa valde att gå in i matchen med en defensiv 3-5-2 / 5-3-2 uppställning, vilket resulterade i ett lågt stående försvar. Under den första halvleken dominerade Tottenham bollinnehavet utan att skapa några betydande målchanser. Aston Villa satsade på snabba omställningar, men Watkins fick som oftast kämpa ensam mot Tottenhams starka mittbackar.

Tidigt i den andra halvleken tvingades Van de Ven avbryta på grund av skada, vilket gav en gnutta hopp för Aston Villa. Tyvärr blev detta hopp kortlivat när Tottenham gjorde 0-1 på en omställning och sedan 0-2 efter ett misstag i uppspelsfasen. Emery gjorde ett trippelbyte för att försöka ändra matchbilden, men strax därefter blev John McGinn utvisad, vilket gjorde situationen ännu mer utmanande för Aston Villa.
Trots ansträngningar att komma tillbaka i matchen och skapa chanser, lyckades Aston Villa aldrig hota Tottenhams försvar på allvar. Slutresultatet blev 0-4 efter att Villa inte kunde stå emot Tottenhams press under den sista halvtimmen och övertid där man släppte in två mål.

Det var en tung dag för Aston Villa, med betydligt mer slarv i passningsspelet än vanligt och en oförmåga att skapa målchanser. Samtidigt förtjänar Tottenham beröm för deras höga press och effektiva offensiv.

Även om det var en ledsam och tung dag för Villa, är det viktigt att ta lärdom från matchen och komma tillbaka starkare. Som alltid kommer Aston Villa att kämpa tillbaka och visa vad de går för. UTV!