-
-

Everton 1 – 1 Manchester United

En match på Goodison Park som smällde på direkt. Fernandes första mål från öppet spel tog Manchester United tillbaka in i matchen efter De Geas misstag som ledde till mål efter bara tre minuter. Två mål efter två målvaktsmisstag och ännu mer dramatik skulle ske när VAR dömde bort Calvert-Lewin vinst på övertid

Startelva Everton: Pickford, Coleman (Sidibé, 27:e min), Keane, Holgate, Baines, Walcott (Bernard, 62:e min), Gomes (Kean, 82:e min), Davies, Sigurdsson, Calvert-Lewin, Richarlison

Startelva Manchester United: De Gea, Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw, McTominay (Mata, 72:e min), Matic, Fred, Fernandes, Greenwood (Ighalo, 72:e min), Martial (Williams, 89:e min).

Summering

Manchester United fick en mardrömsstart när De Gea assisterade Calvert-Lewin efter bara tre spelade minuter. Spanjoren sparkade naivt ut bollen och träffar Calvert-Lewin som löper hela vägen. Efter målet så blev det en riktig ökning i intensiteten av matchen och Calvert-Lewin var nära att göra sin andra för dagen bara minuter efter.

Trots den horribla starten fortsatte Manchester United att utmana och gick framåt med självförtroende. Matic träffade ribban och utmanade även Pickford med ett skott utanför boxen. Manchester United tog över bollinnehavet men hade det svårt att skapa flera chanser förutom Matics två lägen.

Matic skulle vara involverad igen när han assisterade Fernandes som tog Manchester United tillbaka in i matchen. Efter en bra slagen boll från brytning, så kunde Fernandes bara skjuta. Portugisen fick inte till en superträff och Pickford borde ha kunnat rädda skottet, men det var det tredje målet på sex matcher. Första halvlek slutade 1-1, med två mål där båda målvakterna gjorde svaga insatser.

Andra halvlek startade händelsefattig, då det var mycket mittfältskamp och många dueller. Den första riktiga chansen i andra halvlek kom på en frispark av Sigurdsson som träffade stolpen, på en frispark som Lindelöf orsakade. Det krävdes fram till 61:e minuten för Manchester United att börja skapa chanser. Greenwood spelade fram Martial på en kontring, men fransmannens skott blev blockat. Förutom det var det Everton som styrde matchen i andra halvlek och som var närmst att ta ledningen.

Matchen förblev fysisk rakt igenom och det delades ut flitigt med gula kort över 90 minuter. Evertons fysiska spel resulterade i många hörnor, men Maguire storspelade och lyckades hanterade hoten. Pickford och De Gea både ryckte upp sig och gjorde viktiga räddningar i slutskedet av matchen.

På övertid gjorde Calvert-Lewin mål men efter en VAR check så kunde man se att Sigurdsson var offside. Ännu en gång som Manchester United gynnas av VAR och man lämnar Goodison Park med en pinne, i en extrem händelserik match. Men det fortsatte att ske saker även efter sluttid när Carlo Ancelotti fick rött efter att ha skällt ut huvuddomaren Chris Kavanagh.

Mina tankar

Alltid tufft på Goodison men tycker att dagens prestation är bra. I andra halvlek gav man bort initiativet till Everton, men första halvlek är riktig bra förutom starten. Kvicka med bollen i uppspelnings fasen och skapar flera chanser. De Gea har nu gjort sju misstag som leder direkt till ett mål för motståndet och nu är frågan om Dean Henderson ska ta över startplatsen. De Gea har varit så extrem viktig i en lång tid och han gör viktiga räddningar. Men det börjar kännas att ett byte behövs på målvaktsfronten tyvärr. Fernandes kan inte hyllas nog och ser ut att vara vårt bästa köp under en lång tid av mediokra värvningar. VAR räddar oss ännu en gång och gjorde att vi undvek en tung förlust i kampen om topp fyra. Chris Kavanagh kommer att vilja glömma bort sin prestation idag och hur Ancelotti reagerar efteråt är ett bevis på nivån Kavangh höll idag. Dagens resultat betyder att man är fortfarande tre pinnar bakom Chelsea på fjärde platsen och en vinst idag hade varit optimalt då Chelsea tappade poäng borta mot Bournemouth. Nu ställs man inför en tuff uppgift när det är Manchester derbyt nästa vecka och man har inte råd att tappa poäng framöver, då det är extremt jämnt om topp fyra platsen nu.