Gareth Southgate favorit att ta över The Three Lions

Gareth Southgate favorit att ta över The Three Lions

Englands nuvarande U21-boss ser ut att ta klivet upp på den stora scenen.

Det har gått ett dygn sedan England föll pladask på Allianz Riviera i Nice. Island tog sig överraskande vidare i EM-slutspelet och Roy Hodgson var snabb att meddela att han säger upp sig. Nu har jakten börjat på hans ersättare. 

En som ligger bra till för uppdraget är Gareth Southgate. Den tidigare landslagsspelaren basar över Englands U21-lag i dagsläget men kan nu få chansen att börja jobba med "The big lads".

Ryktet om att Southgate kan ta över landslaget har upprört Harry Redknapp. Till BBC Sport säger den tidigare Portsmouth- och Tottenhamtränaren följande:

- Varför skulle han gå före sådanda som Steve Bruce och Sam Allardyce, som är erkänt duktiga tränare?

FA (det engelska fotbollsförbundet) säger att Gary Southgate kan systemet. Något som fick Redknapp att reagera:

- Vilket system känner han till? "Att förlora"-systemet? Kan han lösningen till förluster? Jag gillar Gareth Southgate, han är en bra kille, men vad har han åstadkommit?

Harry Redknapp verkar inte själv vilja ta över landslaget men britten sitter på många tankar och idéer kring vem FA ska välja. Bland annat lyfter han fram 58-årige Glenn Hoddle som styrde det engelska landslaget mellan åren 1996-1999: 

- Jag tycker han hade en tydlig idé hur han ville spela. Han skulle komma på ett spelsätt som alla förstod. 

Vidare uttrycker Redknapp inget större förtroende åt att FA kommer välja rätt kandidat:

- Titta på vad de har gjort i historien. Vi hade Sven-Göran Eriksson. Det är läskigt. FA kommer göra rätt beslut en dag. Men det kommer inte hända under min livstid. 

Gareth Southgate är favorit att bli ny förbundskapten i England bland oddsbolagen. Andra tränare som det spekuleras om är Alan Pardew, Eddie Howe och Gary Neville.

*** *** ***

BBC Sport

Fredrik Wibergfredrik.wiberg@svenskafans.com2016-06-28 23:45:00
Author

Fler artiklar om England