2017-09-30 16:00

Aston Villa - Bolton

Inför Aston Villa-Bolton Wanderers
Gösta Nordgren jublar över sitt flotta mål senast...

Inför Aston Villa-Bolton Wanderers

Det är dags för match igen och idag tar Aston Villa emot Bolton Wanderers på Villa Park inför ögonen på Putte Norrland, Bosse Larsson och Tobson med flera. Ska dessa herrar få se Villa vandra vidare mot toppen? Den sistnämnde är nog inte orolig... ;)

Det är ett Aston Villa med stark form som klättrar uppåt i tabellen och inför dagens match är det bara två poäng upp till David Brown, Massey Ferguson och John Deere på kvalplats och fem till de enade grabbarna från stålstaden som just nu återfinns på den sista direktplatsen.

För motståndet idag står ligans mest formsvaga lag, Bolton Wanderers. Med endast ynka två poäng inspelade så här långt och 17 minusmål ser det ytterst prekärt för Phil Parkinsons mannar och det är bara att hoppas på att denne inte lyckas med vad han gjorde med när han hjälpte de kortväxta soldaterna i cupsemin 2013. En titt på Trotters spelartrupp visar på en handfull namnstarka spelare såsom Adam LeFondre, Sammy Ameobi, Karl Henry och Will Buckley. Tidernas förändras och det känns som forntid när Reebok Stadium hyste spelare som Jay-Jay Okocha, Gary Speed, Kevin Davies och Kevin Nolan. Undertecknad ser gärna en av de ligans grundare tillbaka i finrummet men inte utan att lämna ifrån sig alla tre poängen idag... 

För Aston Villas del ser det ljust ut just nu och jakten på de förut snabbt undflyende topplagen ser ut att ge önskat resultat. Mile Jedinak, Henri Lansbury, Jack Grealish och Andre Green behandlas för skador men Gabby Agbonlahor rapporteras vara tillbaka i truppen till "Tyskens" stora glädje. Oavsett vilka spelare som Mysbyxe-Steve och hans stab har till förfogande inför eftermiddagens batalj så lär det vara svårt att göra alltför stora rockader i startelvan. Givet också att det är ett landslagsuppehåll runt hörnet så tyder nog det mesta på att det blir ett oförändrat lag som äntrar gräsmattan vid pass 15.00 Birmingham-tid idag. Vi den tiden förutsätter jag att våra svenska grabbar och tjejer har fyllt på depåerna på Aston Tavern eller annat lämpligt näringsställe så att de orkar stötta hela matchen.

Denne skribent tror som sagt på ett oförändrat lag från start och hoppas på några ungdomar på bänken, det skulle vara kul att se t.ex. Calum O´Hare och Mitch Clark få några minuter på slutet för att få känna på stämningen på Villa Park. Ska vi ta steget upp i högsta serien i år så kan inte något annat än seger vara godkänt idag och mitt tips får bli seger med 3-1 efter mål av James Chester, Keinan Davis och Jonathan Kodjia.



 

Pär "Coreopsis" Johansson2017-09-30 09:27:04
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Manchester United väntar på Villa Park
Matchrapport Ipswich - Aston Villa