Villa Park, 2024-04-27 21:00

Aston Villa - Chelsea
2 - 2

Inför Aston Villa - Chelsea
Är det i denna match Ollie Watkins ska spränga 20-vallen?

Inför Aston Villa - Chelsea

Jakten mot Champions League fortsätter för Aston Villa och nu står de tvåfaldiga CL-mästarna Chelsea för motståndet på Villa Park. Även om bortalaget inte visar upp några forma mästartakter så är det ett lag man aldrig vet vilken sida de vaknat på vilket gör det till en oviss match på förhand.

Chelsea
Det ser ut att bli ännu en besviken säsong för det hårt satsande Londonlaget. Ny ägare, nya tränare, nya spelare men ingenting verkar hjälpa. Även om formen stabiliserat sig en del under vinter/vår så är det svajigt i matcherna. Att det gått något bättre på senaste tiden beror till stor del på en spelare - Cole Palmer. Han står på totalt 20 mål och 9 assist i Premier League vilket är väldigt bra men det är, tyvärr för Chelseas del, det enda glädjeämnet också. Just Palmer är ett osäkert kort att medverka i matchen då han senast kastade in handduken på grund av sjukdom.
Vid sidan står Mauricio Pochettino och dirigerar denna säsong och kanske måste det sluta med en Europaplats för att han ska bli kvar? Det ser inte helt omöjligt ut men det är flera lag kring de sista platserna. Att skriva om vilka som är borta i Chelsea är ingen idé för då skulle texten bli lite för lång, bara att konstatera att det är ett helt lag. Däremot kan det bli några förändringar då de åkte på en riktig stjärnsmäll mot Arsenal (5-0). Så det återstå att se om Argentinaren på sidan hittar rätt lag och spelsystem.

Aston Villa
Det mesta verkar gå Aston Villas väg just nu. Både egna och andras resultat är gynnsamma, dessutom skrev maestro Emery på en förlängning av sitt kontrakt till 2027. Efter två grymt starka ligainsatser (Arsenal och Bournemouth) så finns det gott mod och självförtroende i laget. En återkommande Douglas Luiz stärker upp också. Förutom de långtidsskadade spelarna saknas Moreno och Zaniolo. Det kommer behövas starka insatser av flera spelare resten av säsongen. Alla pratar om att varje match ska spelas som om det vore en final. Villa spelar för en Champion League plats i ligan samt är i semifinal i Conference League och det finns inte utrymme för plattmatcher om vi ska nå ända fram på båda fronterna.
Aston Villa kan ta dubbeln över Chelsea för första gången sedan säsongen 89/90 då Chelsea var nykomlingar i högsta ligan. Denna säsong har vi en fantastisk statistik mot just Londonlag så varför inte? Sedan har Ollie Watkins möjlighet att bli Aston Villas meste målskytt under en säsong i Premier League. Just nu delar han förstaplatsen med Benteke.

Matchen
Hur matchen kommer bli tror jag mycket handlar om Palmer kan medverka eller inte. Det är klart bortalagets absolut främsta hot framåt. Även om det finns några andra offensiva krafter känns det som det ändå är genom Palmer de mesta framåt ska gå genom. För hemmalaget är det svårt att förutse hur Emery kommer formera laget. Cash eller Konsa som högerback? När Luiz är tillbaka, vem av Tielemans och McGinn flyttar undan? Blir det Bailey eller Diaby som får chansen, eller båda? Hur som helst vill förmodligen Emery att vi ska vara dominanta och styra tillställningen. Sist hemmamatch mot Bournemouth visade Watkins vad Chelsea får se upp med. Ett ständigt hot mot backlinjen och gör han inte själv mål så spelar han fram till det samma.
Sen match ”under the lights” en lördag på Villa Park, det är som bäddat för en elektrisk stämning från läktarna. Som alltid UTV!
 
 

Robert "robstar" Larsson2024-04-27 12:25:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa