Villa Park, 2024-05-02 21:00

Aston Villa - Olympiakos

Inför Aston Villa - Olympiakos
Vi hoppas på nytt måljubel för hemmalaget på torsdag.

Inför Aston Villa - Olympiakos

Det är alltså dags för semifinal i Conference League och detta med Aston Villa på ena sidan. Det var inte igår som Villa spelade i Europa och det är grekiska Olympiakos som står i vägen på vägen till final.

Klockan 21.00 svensk tid sparkas matchen igång på Villa Park och det lär vara ett heltänt hemmalag som står på ena sidan. Det är dock ett Villa som saknar Emi Martinez, Tyrone Mings, Emiliano Buendia, Jacob Ramsey, Boubacar Kamara, Alex Moreno och Youri Tielemans och dessutom är Nicola Zaniolo tveksam. Nästan ordinarie som svensk media skulle säga...

Det finns dock bra ersättare och ett slagkraftigt lag med spelare som t.ex. Pau Torres, Ollie Watkins, Leon Bailey, Moussa Diaby, Morgan Rogers och den mot Chelsea duktige Robin Olsen ska kunna skaffa sig ett bra slagläge inför returen. 

Unai Emery har en grannlaga uppgift framför sig med att balansera cupspel och kampen om Champions League-platserna så här i elfte timmen av fotbollssäsongen. Mitt i detta står han lugn och låter sig inte luras i i fällan och börja beklaga sig över skadeläget. Nej, vår egen baskiske gentleman står över sådant. Han utvecklar de spelare han har till förfogande istället. Handen på hjärtat, hur många hade sett Morgan Rogers ha en så omedelbar påverkan på spelet efter sitt inträde på Premier League-scenen? Inte jag iallafall...

Olympiakos från hamnstaden Pireus är ett av tre lag som aldrig åkt ur den högsta grekiska ligan. Det kommer de inte göra i år heller och med en form med fyra vinster på sina fem senaste matcherna kommer de med största sannolikhet ge Brums stolthet en rejäl fight om finalplatsen. Liksom Aston Villa vann man på straffar i sin kvartsfinal och har därför också fått en rejäl boost inför mötet på Villa park.

De spelare som konfirmerats som borta till första mötet är Ruben Vezo, Gelson Martins, Nelson Abbey, Andreas Ndoj och Georgios Masouras. Ett känt namn som kan tänkas dyka upp i bortalagets startelva är Wolverhamptons Daniel Podence. Tränaren José Luis Mendilibar har gjort succé sedan sitt inträde i februari och det är bara att hoppas att det vänder mot Aston Villa.

En lite extra krydda till anrättningen är att fyra spelare har representerat både Aston Villa och Olympiakos: Jean Makoun, Aly Cissoko, Björn Engels och vår egen svenska viking Olof Mellberg. Kanske finns någon av dem på plats på matchdagen?

Undertecknad hoppas på ett bra utgångsläge inför returen efter slutsignalen imorgon.

Pär "Coreopsis" Johansson2024-05-01 20:45:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa