Villa Park, 2024-03-10 14:00

Aston Villa - Tottenham

Inför Aston Villa - Tottenham
Olike Watkins är stekhet och får gärna fortsätta med målformen imorgon.

Inför Aston Villa - Tottenham

Kampen om Europaplatserna fortsätter och imorgon väntar en sexpoängsmatch som kan bli en vägvisare när vi går in i den sista fjärdedelen av säsongen.

Inför den kommande matchen befinner sig Aston Villa stadigt på fjärde plats i tabellen, och de fortsätter att hålla sig kvar i toppstriden. Med sex poäng upp till tredje plats och ett försprång på fem poäng till femte platsen, är deras position relativt trygg inför matchen. Oavsett resultatet på söndag kommer de fortfarande att hålla sig kvar på fjärde platsen. Dock är det viktigt att Aston Villa inte underskattar betydelsen av att säkra poäng i denna match, särskilt med tanke på att Tottenham har en match mindre spelad. Att förlora denna "sexpoängsmatch" skulle kunna innebära att Tottenham närmar sig och hotar deras position i tabellen. Därför kommer Aston Villa med säkerhet att sträva efter att behålla sin plats i toppen och säkra viktiga poäng i söndagens match.

Aston Villa är ett lag att räkna med under ledning av tränaren Unai Emery. Med en imponerande målskillnad på +22 och fyra vinster på fem matcher så kommer man till matchen med gott självförtroende om än ett hårt matchande. Ollie Watkins är stekhet och ligger tvåa i premier leagues skytteliga med sina 16 fullträffar. 

Tottenham är som alltid offensivt duktiga och spelar alltid med fart och mycket löpningar. De kommer säkerligen söka mycket bollar in bakom vår backlinje då vi ofta tenderar att stå högt i förhållande till vår höga press. Så här får vi se upp med Sons och Werners snabbhet i djupled. Ska dock tilläggas att vi är det laget som ställer mest offside i hela ligan med råge. Tottenham kommer till matchen med relativt god form och har 10 av 15 möjliga poäng i de fem sista matcherna. 

Ni som är på plats. Njut av dagen och ta er ut mot arenan tidigt för att få några timmar av kvalitet på Aston Tavern innan matchen börjar. Personlig favorit. 

Matchen börjar 14:00 och sänds på Viasat Premier samt Viaplay. 

Vid pennan, 
Christian Zivlak

Christian Zivlak2024-03-09 14:24:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa