Villa Park, 2024-03-30 18:30

Aston Villa - Wolves
2 - 0

Inför Aston Villa - Wolves

Inför Aston Villa - Wolves

Det är påskafton, sista lördagen i mars och i natt går vi över till sommartid. Det tyder på att saker och ting börjar dra ihop sig - när vargar kommer på besök och den trettionde matchen i Premier League ska avhandlas på Villa Park. I påskägget finns tre poäng - nu gället det bara att hitta det.

Premier League är tillbaka efter landslagsuppehållet. Med tre poängs marginal besitter Villa i skrivande stund en CL-plats. Åtta matcher kvarstår av säsongen - och vi börjar med Wolves hemma på Villa Park.

Landslagsrapporten
Ezri Konsa har gjort landslagsdebut. Tielemans gjorde mål mot England. Watkins fick förtroendet mot Brasilien och spelade 90+ tillägg. Olsen släppte in fem bollar mot Portugal och stängde igen mot Albanien - vilket kanske inte är inför dagens viktigaste rapport, men ändock en rapport. Med det sagt startar Martinez mot Wolves. Martinez höll nämligen nollan mot El Salvador. Luiz fick minuter för Brasilien. Iroegbunam spelade majoriteten av de två matcher U-21 landskamper han kallats in till och bidrag också med ett mål mot Polen för sitt England.

Matty Cash drog på sig en skada under samlingen med Polen och förväntas vara borta i två till tre veckor. Det gör att han inte är tillgänglig för uttagning till lördagens match. Även Jacob Ramsey verkar osäker - där Emery enligt honom själv kommer ta ett beslut under lördagen om han är med i matchtruppen eller inte. Villas kapten, John McGinn, missar även han denna match då han fortfarande avtjänar sitt straff efter det röda kortet mot Tottenham. I övrigt ska truppen vara hel och redo om vi bortser från de långtidsskadade (Buendia, Mings och Kamara).

Villa är rättmätiga favoriter inför matchen och bör dra det längsta strået under lördagkvällen. Samtidigt kanske det florerar derby-vibbar i luften och då brukar det ofta finnas ännu fler register för motståndare att spela ut. Det är nämligen så, att på de sex senaste försöken har Villa inte lyckats sno åt sig samtliga tre poäng mot Wolves (V-0, O-3, F-3). En trend jag hoppas skiftar riktning idag. 

Jag gillar när de yngre ges chansen och med Cash borta hoppas jag Emery kan ge Kesler Hayden chansen idag. Om inte från start - så med ett inhopp. Det är en spelare med fina kvaliteter och Wolves hemma känns som en uppgift värdig spelaren. En drömmare som jag får däremot sällan rätt, vilket innebär att vi troligen ser Konsa ute till höger i sällskap av Lenglet och Torres som mittlås. I övrigt hoppas jag att firma Watkins x Bailey ätit sin gröt (och sina ägg) idag och gör det som de så ofta gjort den här säsongen. Poäng som leder till en vinst. En annan duo som gärna får komma upp lite i nivå, är Diaby och Rogers. Diaby var en otrolig injektion i början av den här säsongen men föll in i Baileys skugga mot slutet av hösten. Det är en spelare som på rätt dag och med rätt mentalitet kan orsaka stora problem för våra motståndare. Rogers acklimatiseringsprocess är väl fortsatt pågående och så länge den är det (i positiv riktning) är jag lugn. 

Wolves saknar Pedro Neto och Hwang Hee-Chan idag. Två spelare som varit viktiga för Wolves under säsongen. Även Matehus Cunha uppfattas som osäker till start.

Paul Tierney är domare för dagen och det visar sig under dagen vad som finns i domarkårens påskägg. 

Lejon ska möta vargar och strida om Midliands-reviren. Europas finrum står för dörren. Idag fortsätter arbetet med att stänga igen den dörren helt för andra intressenter.

Trolig XI:
Martinez,
Konsa, Lenglet, Torres, Moreno
Rogers, Luiz, Tielemans, Bailey
Watkins, Diaby

Spelplats: Villa Park
Tid: 18:30
TV: Viaplay
 

Anton Palomaa2024-03-30 10:47:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Manchester United väntar på Villa Park
Matchrapport Ipswich - Aston Villa