Villa Park, 2023-11-12 15:00

Aston Villa - Fulham

INFÖR FULHAM
Målskytt på Villa Park i torsdags. Levererar Villas anfallsstjärna även under söndagseftermiddagen?

INFÖR FULHAM

Ska Aston Villa fortsätta sin segersvit på Villa Park? Skribenten Ronnie Edvardsson ger sin syn på saken inför matchen.

Match mot Fulham står på programmet och om man får drömma en stund, så kan söndagskvällen visa en oerhört vacker tabell. Men alla som någon gång varit i denna situation vet att tänka sådana tankar är dödsdömda. Jag gick själv i fällan förra veckan. Kände att tre poäng mot Nottingham skulle mycket väl kunna gå. Visst hade det varit underbart om Malmö hade satt press på Elfsborg och snälla snälla säg att Degerfors vinner så att Bosna skulle koka den 12/11. Jo, tjena... Dessa jäkla tankar ska inte komma över min hjärna..i alla fall inte på den närmaste minuten. 

Åter till nuet. Vi gästas alltså av Fulham; ett lag som jag sett vid några tillfällen denna säsong, och jag har nog sällan sett ett försvar bjuda på så mycket på en hög elitnivå. De nybörjarmisstag och bjudningar som jag har sett har självklart växlats med betydligt bättre insatser, men det är ändå misstagen som har etsat sig fast i min hjärna. När jag tänker på de bjudningar som kan komma så ser jag en stekhet Watkins (på Emerys uppdrag) stressa försvararna ännu mer. Jag tror att vi kommer att få sett en väldigt stor helplanspress när tillfälle ges och det kommer att betala av sig både en och två gånger.  

Veckomatchen mot ett ganska mediokert AZ resulterade i vinst, efter större problem än i Nederländerna men som helhet ganska komfortabel sådan. Känslan är att det var viktigt att studsa tillbaka från Robin Hood debaclet och min känsla är att söndagens match kommer att vara en stor vägvisare för resten av säsongen. Vinst och laget får lite vila i samband med landslagsuppehållet (nu börjar vi komma upp i hierarkin, så att fler och fler spelar viktiga och helt oviktiga landskamper).  

Emery kommer säkerligen inte att bjuda på några stora överraskningar i start 11an. Carlos verkar vara borta från matchen då han utgick senast efter att själv ha blivit målskytt. Dock är jag ganska säker på att han inte hade startat denna match vilket som. 

Självklart blir det Martinez i mål. 

Backlinjen blir också den vanliga med Cash, Torres, Konsa och Digne. Den sistnämnda har verkligen växt i mina ögon och höjt sin egen lägsta nivå riktigt mycket. Moreno har trots allt varit skadefri en stund, men matchas inte in i vare sig cup eller liga. 

Det enda (??) längre fram i banan är väl om Bailey ska spela på Zaniolos bekostnad? Det tror jag inte att han gör så resterande namn har vi McGinn , Kamara och Luiz som centrala giganter. Zaniolo, och Diaby kommer att flankera dessa och sen kommer Watkins att hugga på allt.  

Det känns verkligen som om Emery har “hittat” laget och jag anser att han gör helt rätt som roterar så lite som möjligt. Känslan är att resterande gruppspelsmatcher samt FA – cupen (tyvärr) är roteringsmöjligheter, där spelare kommer att vilas.  

Något säger mig att detta blir en walk in the park utan dess like, samtidigt som en annan del av mig tänker att vi får nog stryk. 

Jag kompromissar med mig själv och säger 2-0 

Ronnie Edvardsson2023-11-12 12:37:20
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Manchester United väntar på Villa Park
Matchrapport Ipswich - Aston Villa