King Power Stadium, 2022-09-01 21:00

Leicester - Manchester U

Inför: Leicester – Manchester United
Manchester United reser till Leicester för att bärga tre nya poäng i veckans första match.

Inför: Leicester – Manchester United

Midweek och jakten på tredje raka ligasegern går av stapeln sent på torsdagskvällen. Manskapet från de röda delarna av Manchester åker cirka 2.5h till mellersta England för att ta sig an ett svagt Leicester.

Manchester United:
Efter den otroligt svaga säsongsinledningen har nu ten Hag äntligen börjat få styrfart på skutan. Det har blivit två raka segrar innan vi nu går in i midweek-schemat för att, förhoppningsvis, ta två nya segrar. Först ut är Leicester som för dagen har en oerhört svag form och huserar sist i tabellen med ynka en poäng inspelade på fyra matcher. Med största sannolikhet kommer vi att få se ett United som driver spelet och äger mycket boll. Kombinerat med snabba omställningar där kanterna fortsatt kommer vara viktiga för chansen framför mål.

Vad gäller statusen i truppen så ser den god ut. I veckan blev det äntligen klart att Manchester United värvar den unga, fröjdiga brassen Antony från Ajax för hisnande 1 (!) miljard kronor. Dock kommer det nog dröja till helgen innan vi får se brassen göra entre i den röda tröjan då visumet ännu inte är färdigt. Utöver Antony så kommer också Brandon Williams, Victor Lindelöf och Anthony Martial att vara ur spel.

Manchester United kommer med vind i seglet och ett gott självförtroende vilket bör räcka gott och väl mot ett svagt motstånd för att segern ska kunna bärgas. Förhoppningsvis får vi se mer av ten Hag-fotbollen och en fin prestation som bådar gott inför helgens drabbning mot forna rivalen Arsenal

Min startelva (4-3-3): De Gea - Dalot, Varane, Martinez, Malacia - Casemiro, Eriksen, Fernandes - Sancho, Ronaldo, Elanga

Motivering:
Startelvan jag vill se är den starkaste för dagen. I Martinez har vi en stabil pjäs som inte ens Graeme Souness kan snacka ner utan att framstå som lågutbildad. Övriga i backlinjen har presterat starkt och bör således fortsatt vara givna. I Casemiro har vi en städgumma som verkligen kommer att vara till nytta för United, så där ser jag också nyttan i att applicera honom direkt i elvan då han redan fått flera träningspass för att acklimatisera sig.

Jag tror på en matchbild som passar United bra för dagen där mycket boll och snabba omställningar kommer att vara nyckeln. Sätter sig spelet tidigt i matchinledningen så kommer det sannolikt också att rassla till en hel del bakom ett desarmerat motståndarlag. 

Nu har vi chansen att fortsätta implementera den elva det ser ut som att ten Hag kommer se som sin primära startelva och bygga vidare. Där länkar Casemiro försvar till offensiva mittfältare och vidare till anfallet, precis som tränaren uttryckligen önskat. För att motivera anfallsvalet så är det enkelt för mig då de bästa spelarna ska spela, och för tillfället är inte Marcus Rashford en av dem. Enklare än så blir det inte. Och om Ronaldo nu inte lämnar innan fönstret stänger, varför inte använda honom?

Leicester:
Det är jobbigt att heta Brendan Rodgers. Leicester är verkligen under isen och har problem med både spelare som vill bort och en ledning som inte är beredd att spendera pengar. Just ledningen vill inte spendera pengar på nyförvärv som uttryckligen har önskats stabshåll och viktiga kuggar har lämnat klubben, däribland lagkaptenen och målvaktsveteranen Kasper Schmeichel och mittbackstalangen Wesley Fofana.

Vad gäller statusen på truppen så kommer Ryan Bertrand och Ricardo Pereira att missa matchen med knäproblem respektive en skadad hälsena som orsak. Glädjande är dock att man kommer att testa James Maddisons fysiska status under morgondagen för att se om han är spelklar inför torsdagens match. En annan glädjande nyhet för de blå är att Jamie Vardy kritat på en kontraktsförlängning till 2024.

Trolig startelva (4-1-4-1): Ward - Castagne, Amartey, Evans, Justin - Soumare - Praet, Tielemans, Dewsbury-Hall, Barnes - Vardy

Tre snackisar inför matchen:
1. Ronaldos vara eller icke vara

Sedan förra säsongens slut så har det surrats ordentligt kring Cristiano Ronaldos vara eller icke vara i Manchester United. Flera röster har under hela övergångsfönstret påstått att portugisens superagent Jorge Mendes jobbat febrilt med att finna en klubb som kan hosta upp de slantarna han kostar. Än så länge har han gått bet. Personligen anser jag att Ronaldo bör lämna klubben och sikta på sina Champions Leaguemål någon annanstans. Främst för klubbens välmående och för att arbeta långsiktigt med en lösning som ten Hag själv får välja. Just nu är det en del trådar som han får plocka upp och försöka lappa ihop, däribland Cristiano Ronaldos position i klubben. Nu har superstjärnan och hans entourage knappt ett dygn på sig att hitta en ny klubb. Blir det Napoli, Sporting eller en fortsättning i England? Jag är övertygad om att han stannar. 

2. Förmågan att spränga banken utan att blinka
Ännu en gång värvar United en spelare för miljardbelopp. Antony må vara en trollkarl men en miljard är han inte värd. Åtminstone inte ännu. Manchester United är ett utmärkt exempel på hur man spränger banken utan att blinka. Tidigare i somras fanns chansen att värva samma spelare för en betydligt mindre peng, då spelade man svår. Ajax gjorde rätt och fick också rätt i förlängningen. Manchester United måste helt enkelt anställa individer som ser till klubbens bästa och inte bara jagar namn utan att tänka på konsekvenserna. Det har börjat talas om att Uefa planerar att sätta in en ny regel som begränsar Premier League klubbar från att spendera mer än 70% av omsättningen på löner, övergångar och arvoden. Hur förhåller sig egentligen Manchester United till en sådan eventuell verklighet? Det är dags att byta ut de som bytas bör och jobba hållbart för klubbens bästa.

3. Maguires nya position
Harry Maguire har sedan de två inledande matcherna fått husera på en helt ny position, nämligen bänkvärmare. Förhoppningsvis är det starten på en ny era utan engelsmannen i mittlåset vi nu bevittnar. För ska vi vara helt ärliga så blev det ju inte riktigt den där effekten som man önskade när man värvade honom. Personligen så kan jag se styrkor i Maguires spel men de kommer inte fram i ett högt stående försvar som United spelar, snarare så fungerar det bättre hos det engelska landslaget som står lägre och på så sätt inte blottar hans svagheter lika tydligt. Förhoppningsvis går vi en ny framtid till mötes och jag backar ten Hags beslut att ställa kaptenen åt sidan, jag hoppas bara att det fortsätter i den stilen där han istället varvas in i cupspel för att sedermera skeppas vidare.

Tips: 0-4 (Fernandes x2, Varane, Sancho)
Arena, datum och matchstart: King Power Stadium - 1/9, 21.00
Turnering: Premier League - Omgång 5
Stream: Viaplay, V sport premium

Vad är era tankar inför matchen? Diskutera gärna i kommentarsfältet.

GGMU

Johan Åkesson@aakessonjohan2022-08-31 17:38:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham