Etihad Stadium, 2021-01-20 19:00

Manchester C - Aston Villa

Inför Manchester City - Aston Villa
En tuff men långt ifrån omöjligt uppgift väntar för Dean Smith & Co

Inför Manchester City - Aston Villa

Två uppskjutna matcher och covid-19 som på allvar sprider sig i världen, inte minst i Birmingham och Villa där nästan halva truppen varit smittade. Hur är då formen? Imorgon får vi veta, när ligans bästa defensiv ska möta ett av de mest målglada lagen i ligan.

I mina ögon den tuffaste matchen på pappret och det motstånd som förmodligen passar oss sämst. Men skillnaden på Villa ”anno” 2021 jämfört med tidigare är att vi har ett mer cyniskt och resolut försvarsspel, i kombination med sylvassa omställningar som under första halvan av säsongen skördat fina framgångar. 

Hemmalaget kommer till onsdagens match i högform och har ganska enkelt plockat trepoängare efter trepoängare. Och den största skillnaden mot starten av säsongen är att de har hittar rätt i sitt mittbackspar i Dias och Stones som gjort det väldigt bra. Ett lag med mycket bollinnehav i sann Pep-anda, där man tröttar ut motståndarna ju längre matchen lider, i form av kortpassningsspel och låter motståndarna jaga boll. Och det är just det spelet i kombination med omställningar som varit bra för dem under sista tiden. Ofta handlar det om De Bruyne och hans kreativa fotboll som är av yppersta världsklass när det kommer till deras offensiv.

Oss då? 

Covid-19 kunde knappast komma mer olägligt då vi var i fin form innan vårt ofrivilliga uppehåll. Men samtidigt är det den värld vi nu lever i och jag räknar med att klubben gör allt de kan för att grabbarna ska få rätt förutsättningar och möjligheter under rådande omständigheter. Jag hoppas på en matchplan där vi med en smart defensiv och lite högre press, fast med smarthet kan hota City och få med oss ett bra resultat. Väldigt osäkert med vilket lag vi kan och kommer att ställa på benen men räknar med en uppställning som till 3/4 består av den samma elvan som i matchen mot United då vi snöpligt tappade poäng. De gånger lag i ligan skördat framgångar mot City har det handlat en kompakt defensiv, där individuella kvaliteter (läs: Grealish, Barkley) har kunnat hota dem. Låt nu onsdagen komma och kommentarsfälten flöda. UTV!


Matchstart
19:00

Kanal 
Viasat Extra & Viaplay


Vid pennan, 
Christian Zivlak

Christian Zivlak2021-01-18 23:36:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Manchester United väntar på Villa Park
Matchrapport Ipswich - Aston Villa