Old Trafford, 2021-12-05 15:00

Manchester U - Crystal Palace

Inför: Manchester United – Crystal Palace

Inför: Manchester United – Crystal Palace

Det har börjat blåsa lite positiva vindar kring Manchester United igen efter tränarskiftet. Michael Carrick har styrt laget i tre matcher och har dessutom gjort det obesegrad. Nu är det dags för Manchester Uniteds första tyska tränare att ta över och motståndet står Crystal Palace för.

Manchester United
Efter en längre tid av svaga resultat kunde han inte längre stå emot. Ole Gunnar Solskjaer fick sparken av Manchester United och Michael Carrick tog tillfälligt över. Carrick fick leda laget i tre matcher och resultaten blev två vinster och en oavgjord. Nu är det klart att Ralf Rangnick kommer ta över laget inför matchen mot Crystal Palace och han gör det efter en viktig seger mot Arsenal i den senaste matchen. Det återstår att se vilken effekt Rangnick kommer ha fått på laget efter att bara ha spenderat några dagar med laget. Men en sak är säker, vi har inte tid med någon ”inkörningsperiod”.

Den senaste matchen spelades mot Arsenal, och det blev den sämsta tänkbara starten för United. Arsenal fick in ett tidigt mål efter att Fred hade lyckats med bedriften att skada sin egen målvakt vid situationen. Men efter det reste sig United på ett mycket imponerande sätt och vann tillslut matchen med 3–2. Vändningen var extra imponerande med tanke på hur snöplig inledningen blev.
Trenden de senaste matcherna är ändå att United har pressat lite högre än vad man har gjort tidigare under säsongen, om detta är på grund av Ralf Rangnick eller inte är det ingen som vet. Vad vi däremot kan vara ganska säkra på är att hög press är något vi kommer få vänja oss vid. Vilket enligt mig är perfekt.

Vad gäller skadeläget i United så saknar vi fortfarande två rejält tunga pjäser i Paul Pogba och Raphael Varane. Det är två spelare som kommer vara borta en längre tid.
Edinson Cavani ska ha börjat träna på gräs igen men det är tveksamt om vi får se honom i helgen. Detsamma gäller för ytterbackarna Luke Shaw och Aaron Wan-Bissaka som båda missade matchen mot Arsenal.

Det ska bli oerhört intressant att se hur United ser ut mot Crystal Palace, det känns lite som en nystart på säsongen och en ny era som tar sin början på söndag. Ralf Rangnick är känd för sin pondus och sitt sätt att se på fotboll. Nu återstår det bara att se hur spelarna hanterar detta.

Min Startelva (4-2-3-1): De Gea – Dalot, Lindelöf, Maguire, Telles – Fred, Van De Beek – Sancho, Fernandes, Rashford – Ronaldo

Motivering

Att De Gea startar i mål är en självklarhet. Han har visat upp en väldigt fin form det senaste och han har verkligen förpassat Dean Henderson till bänken.
Backlinjen är lite svårare att förutse. Osäkerheten kring ytterbackarna är uppenbar men jag hade startat både Telles och Dalot. Mycket tack vare fina insatser från båda två i matchen mot Arsenal. Jag tror att dem kan bygga vidare på den insatsen och skapa en rejäl konkurrenssituation på båda ytterback platserna under resten av säsongen.
Jag vill ha in Van De Beek i elvan. Jag tror att han passar in väldigt bra i det typ av system och press som Rangnick kommer vilja spela. Han kan verkligen få en andra chans i United i och med detta tränarbyte och om han tar den chansen kan han komma att ha en fin framtid i Manchester United.
Anfallet tycker jag tar ut sig själv. Sancho har visat upp bra form och mycket vilja det senaste, och han är enligt mig given. Rashford är det lite mer frågetecken kring. Han har blandat och gett sedan han kom tillbaka från sin skada. Men i en match mot Crystal Palace tror jag att han kommer få ut mycket av sitt spel.
Längst upp är det inget snack. Har man Cristiano Ronaldo så spelar man med Cristiano Ronaldo. Att han skulle vara ett problem för United är något jag ställer mig emot. Utan Ronaldos mål hade jag inte ens velat veta var United hade befunnit sig i år.’

Crystal Palace

Crystal Palace har spelat in 16 poäng i Premier League denna säsongen. Med det placerar man sig på en 11:e plats i tabellen. Laget har blandat och gett i år och går in i matchen på söndag med tre raka matcher utan vinst.
Laget har som sagt blandat och gett i år då man till exempel har tappat poäng mot lag som Burnley och Leeds samtidigt som man har tagit imponerande segrar mot Manchester City och Tottenham. I den senaste matchen för Crystal Palace blev det en sur förlust i slutminuterna mot Leeds. Raphinha slog in en straff för Leeds på stopptid och Palace lär vara hungriga på poäng när man kommer till Old Trafford på söndag.
Wilfried Zaha är nog väldigt sugen på att sänka sin gamla arbetsgivare. Men en spelare som United verkligen får se upp för är Conor Gallagher. Engelsmannen, som är utlånad från Chelsea, har haft en väldigt bra säsong och är en av, om inte den bästa spelaren i Crystal Palace just nu.
Crystal Palace har ställt till det för Manchester United förut, senast i premiären förra säsongen. Så United vet att man måste vara koncentrerade till 100% om det ska bli tre poäng i denna matchen.

Trolig Startelva (4-3-3): Guaita – Ward, Tomkins, Guehi, Mitchell – Schlupp, Kouyate, Gallagher – Ayew, Zaha, Edouard

Tre snackisar

Hur stor blir Rangnicks prägel?
Ralf Rangnick kommer endast ha spenderat några dagar med laget innan det är dags för match. Frågan är hur många av hans idéer som han kommer hinna få in i laget på denna korta tiden. Rangnick är en tränare som vill spela med en väldigt högt press och en snabb återerövring av bollen. Detta spel är väldigt krävande och det blir inte lätt att implementera på bara några dagars träning. Jag tror att vi kommer se en viss skillnad i vissa sekvenser. Men det kommer bli svårt att få in ett helt nytt spel på denna korta tid. Jag tror att vi kommer se den verkliga skillnaden om en månad eller så.

2. Mittbacksfrågan
Det har nog inte undgått någon att Uniteds mittbackar har underpresterat något enormt i år. Framförallt lagkaptenen Harry Maguire. United har lyckats hålla nollan enbart två gånger på 14 ligamatcher denna säsong. Detta har ofta berott på individuella misstag från backlinjen. Raphael Varane är given enligt mig när han är skadefri. Men han är som sagt skadad till helgen så honom får United klara sig utan. Jag har länge sagt att Maguire är Uniteds näst bästa mittback. Men de senaste matcherna har han inte varit bra nog och Bailly har fått några chanser. Bailly har varit extremt mycket upp och ner i sina insatser. Men kan man förvänta sig något annat när man pratar om Eric Bailly. I matchen mot Arsenal var dock Maguire bra och kanske har han börjat hitta självförtroendet igen. Lindelöf har spelat på en jämn nivå i år och det lär bli just Lindelöf och Maguire som får chansen på söndag. Men mittbacksfrågan är verkligen något som Rangnick kommer få sätta tänderna i.

3. Cristiano Ronaldo
Från vissa håll har Cristiano Ronaldo beskrivits som Uniteds problem i år. Samtidigt blev de flesta förvånade när han fick inleda matchen mot Chelsea på bänken.
När Arsenal besökte Old Trafford några dagar senare var han återigen i startelvan. Han blandade och gav i spelet men när matchen summeras så kan man inte undvika att prata om just Cristiano Ronaldo. Han hade återigen varit där och avgjort med sina två mål och för mig är det obegripligt hur man kan se Ronaldo som ett problem i United.
Rangnick gick under fredagen ut med ett uttalande som tyder på att Ronaldo kommer vara en av de viktigaste spelarna i hans bygge under säsongen och jag är spänd på att se vart denna säsongen ska sluta för Portugisen.

Tips: 4–0: Ronaldo 2, Rashford 1 och Sancho 1

Arena, datum och matchstart: Old Trafford, 5/12, 15:00
Turnering: Premier League
Stream: Viaplay
GGMU

Victor Heed2021-12-04 15:00:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham