Old Trafford, 2021-05-18 19:00

Manchester U - Fulham

Inför: Manchester United - Fulham

Inför: Manchester United - Fulham

Den näst sista omgången av Premier League går av stapeln under tisdagskvällen när Fulham gästar Old Trafford. Manchester United har fullt fokus på Europa League finalen och har inte särskilt mycket att spela för i ligan. Därför kan det på förhand ses som en rätt avslagen tillställning, men med 10000 Unitedsupportrar på läktarna kan Manchester United förhoppningsvis bjuda fansen på en bra prestation i säsongens sista hemmamatch.

Manchester United
Efter att ha spelat tre matcher på fem dagar har Manchester United fått lite välbehövlig vila inför morgondagens match. Förhoppningsvis kommer det att ge positiv effekt för Ole Gunnar Solskjaers gäng då United såg slitna ut i 4-2 förlusten mot Liverpool. Champions League platsen är redan säkrad, i och med förlusten mot Leicester förra veckan har United inte längre möjlighet att vinna ligatiteln. Därför finns det inte jättemycket att spela för i de två avslutande omgångarna. Fokus ligger istället på Gdansk den 26 maj och Europa League finalen, där Manchester United har chans att ta sin första titel sedan 2017.

Men det finns en faktor som borde motivera “ The Red Devils” att göra en bra prestation, det kommer nämligen att finnas 10000 Unitedsupportrar på läktarna. För första gången sedan 2-0 vinsten mot Manchester City förra säsongen kommer Old Trafford att fyllas med publik igen, detta efter att Premier League tidigare under våren gått ut med att de samtliga lag kommer att få ha publik på sina hemmamatcher de två sista omgångarna. Detta borde vara motivation nog för Manchester United att ge hemmasupportrarna tre poäng.

Det finns som sagt en Europa League final som hägrar och därför är det troligt att Solskjaer kommer att vila en del spelare för att undvika onödiga skador. Samtidigt är det ett perfekt tillfälle att låta unga spelare som  Ahmad Diallo och Anthony Elanga få speltid under de två sista ligamatcherna.

Målvaktsfrågan är något som har blivit en het potatis igen, detta efter att Dean Henderson stod för en svag insats mot Liverpool samtidigt som De Gea har spelat bra i Europa League. Det har ryktats om att spanjoren eventuellt ska lämna Old Trafford efter säsongen, något många Unitedsupportrar ställer sig frågande till.

Hur Solskjaer tänker när han ska ta ut laget i de två avslutande matcherna är svårt att veta. Antingen vill norrmannen spela bästa möjliga lag för att alla ska vara matchform inför Europa League finalen. Eller så väljer Unitedtränaren att rotera och vila nyckelspelare för att undvika skador och låter unga spelare få chansen att visa upp sig. Jag tror ändå att norrmannen kommer att starta bästa laget på tisdag, främst med tanke på att supportrar kommer att vara på plats och att inte ge publiken chansen att se spelare som Bruno, Cavani och Pogba hade varit tråkigt enligt mig.

Skadeläget i truppen har lättat något trots det intensiva matchandet, lagkapten Harry Maguire är fortsatt skadad och kommer inte att spela mot Fulham, det bekräftade Solskjaer på söndagens presskonferens. Unitedtränaren hoppas dock att mittbacken ska vara frisk lagom till Europa League finalen. Utöver Maguire är Anthony Martial och Phil Jones fortsatt skadade även om den förstnämnda är på bättringsvägen. Daniel James har blivit kvitt sina skadeproblem och ska vara tillgänglig enligt Solskjaer.

Trolig startelva (4-2-3-1): Henderson- Wan-Bissaka, Bailly, Lindelöf, Shaw- Fred, Pogba- Greenwood, Fernandes, Rashford- Cavani

Fulham

Om Manchester United har brist på motivationsfaktorer inför matchen så finns det knappt några hos londonlaget. 2-0 förlusten mot Burnley förra veckan innebär att Fulham åker ur Premier League. Därför spelar det ingen roll hur det går i de två sista omgångarna för Scott Parkers gäng. Fulham var länge med i kampen om nytt kontrakt men formen har varit svag och den senaste segern kom överraskande mot Liverpool den 7 mars.

Att det är ett omotiverat Fulham som gästar Old Trafford syntes tydligt i lagets senaste match när man förlorade med 3-1 borta mot Southampton i lördags och inkasserade sin tredje raka förlust. United ska med all rätt vara storfavoriter men Fulham kommer nog ändå försöka att mäkta med en sista skalp trots att luften gått ur bortalaget.

Med tanke på att Fulham bara har hedern kvar att spela för för är det svårt att veta hur Scott Parker väljer att formera laget. Londonlaget har en del skadeproblem, lagkaptenen Tom Cairney och Kevin McDonald är långtidsskadade. Mittbackarna Alfie Mawson och Terance Kongolo är också skadade.

Trolig Laguppställning( 4-2-3-1): Areola- Tete, Andersen, Adarabioyo, Aina- Lemina, Reed- Lookman, Reid, Carvalho- Mitrovic

Mina Tankar
Självklart är det största samtalsämnet inför matchen supportrarnas återkomst till Old Trafford. Att  få höra och se 10000 Unitedsupportrar  på tisdag är något jag verkligen ser framemot. Fotbollen under pandemin har verkligen fått mig att inse publikens betydelse för sporten, att få höra sångerna från läktarna, att få höra de arga skriken vid ett missat friläge, det är fotboll för mig. Även om det såklart inte kommer att vara exakt som innan pandemin är det ett steg i rätt riktning och förhoppningsvis får vi se fulla läktare när nästa säsong startar. Därför hoppas jag att United gör en bra insats och vinner mot Fulham så supportrarna får fira tre poäng på Old Trafford.

Matchen i sig är inte jätteintressant på förhand. Fulham har redan åkt ut och bör vara ganska utcheckade medan United borde ha fullt fokus på Europa League finalen. Med det sagt borde vi ändå städa av Fulham relativt enkelt.  

Jag hoppas att Solskjaer roterar och vi får se mer av Ahmad Diallo och Anthony Elanga som startade mot Leicester. Jag tror extremt mycket på dessa två och Solskjaer borde ge yttrarna chansen både mot Fulham och Wolverhampton. Det är viktigt att United studsar tillbaka efter två raka förluster och ser till att självförtroendet är på topp inför Europa League finalen. Dessutom är det alltid härligt att avsluta säsongen på bästa möjliga sätt, framför allt nu när publiken äntligen är tillbaka på läktarna.
GGMU
Tips: 2-0 Målskyttar: Cavani, Fernandes
Vad: Premier League, omgång 37
Var: Old Trafford, Manchester
När: Tisdag 18/5, 19.00
TV: V sport premium, Viaplay


 

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2021-05-17 15:28:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham