Old Trafford, 2022-01-22 16:00

Manchester U - West Ham
1 - 0

Inför: Manchester United - West Ham United

Inför: Manchester United - West Ham United

Sent omsider kommer här förutsättningarna inför åtminstone Ralf Rangnicks hittills viktigaste match med Manchester United, mot allas våran David Moyes ”Sensational hammering bunch of East End”. Höstmötet i London var en sannerligen dramatisk historia och mycket talar för något liknande idag. Häng med!

Manchester United
Fotbollsklubben Manchester United har sällan visat sig på sin bästa sida de senaste åren, och de senaste veckorna är inget undantag. Det är läckor hit och dit om kommunikationssvårigheter och åsikter som går isär i såväl spelagruppen som ledningen, det är massiv kritik mot spelarna och flertalet av dessa ryktas också vilja bort från truppen, men klubben antingen lyckas eller vill inte bli av med dem. Med dessa förutsättningar i ryggen är Ralf Rangnicks facit på 5-3-1 i alla tävlingar sedan hans intåg inte så illa ändå, och även om det stundtals har sett riktigt virrigt ut har det också stundtals sett ganska bra ut på planen. Med tanke på hur körda i botten spelarna var både mentalt och fysiskt under Solskjaers sista veckor vet jag inte vad folk hade förväntat sig, men jag tycker att det är en rimlig progression Rangnick visat än så länge – om än inte överdrivet positiv.

Huruvida det är på grund av Rangnicks hårdare fysiska anspänning, det intensiva spelschemat eller post-covid-trauman låter jag vara osagt, men många spelare drar för närvarande på sig småskador lite titt som tätt. Efter Brentford-vinsten blev Ronaldo (nacke) och McTominay (rygg) frågetecken, och sedan innan är Shaws, Wan-Bissakas, och Cavanis fysiska status lite oklar. De första tre räknar jag som tillgängliga, de sista två lite mer osäkert. Vad som är säkert är att Sanchos medverkan även den är osäker efter att ha bevistat en begravning i onsdags (till Thomas Franks oförklarliga förtret) och att Lindelöf inte är uttagbar efter att hans familj fått utstå ett rånförsök under sagda Brentford-kamp.

Min startelva (4-3-3): De Gea – Dalot, Varane, Maguire, Shaw –  Fred, McTominay, Fernandes  – Sancho, Greenwood, Elanga

Motivering:
Backlinjen är självskriven, i min mening, om Vigge är borta och övriga friska. Mittfältet är långt ifrån självskrivet, men givet de senaste två matchernas positiva tendenser tycker jag att det är värt att fortsätta ge de en chans och spela ihop sig. Fred har sällan flera matcher i rad på samma nivå med boll, och eftersom att han varit ganska svag (med undantag för de briljanta assisterna) nyligen kommer han förmodligen att briljera idag. Dessutom behöver vi spelare som kan springa mot West Hams motorer Rice och Soucek, och då går Matic direkt bort. Offensivt måste vi ha yttrar som kan försvara mot West Hams offensiva ytterbackar, och Sancho och Elanga är minst dåliga på det av våra offensiva alternativ. Med Cavanis frånvaro får Greenwood agera spjutspets, och Ronaldo och Rashford komma in och avgöra mot slutet. Gott så.

West Ham United
Innan chockförlusten mot Leeds senast hade West Ham 3 raka vinster i ligan, men innan dess hade man faktiskt 3 raka utan vinst. Den kvalitativt tunna truppen har alltså börjat visa på vissa förväntade, svårigheter att hålla i sin otroligt höga högstanivå över hela säsongen. Denna oroväckande tendens gör att Soucek, som missat de senaste två matcherna på grund av ... förmodligen lär spela trots visst tvivel inför match. Kurt Zouma spelar tydligen i West Ham (man vet aldrig riktigt i vilken klubb han är, fransmannen) och är tillgänglig igen efter en hamstringskada, men saknas gör fortfarande Angelo Ogbonna på grund av en knäskada och Said Benrahma som ännu inte återvänt från Algeriets haveri till AFCON-medverkan. Om de inte flyger in honom direkt till avspark och sätter honom på bänken så att han kan komma in och ta ett rött kort. Denna av Arsenal beprövade metod hade inte varit mig emot i alla fall.

Trolig startelva (4-2-3-1): Fabianski – Coufal, Dawson, Diop, Cresswell – Rice, Soucek – Bowen, Lanzini, Fornals – Antonio

Tre snackisar inför matchen

1. ”H”
Vi pratar för lite om det Heltokiga smeknamnet på lagkapten Harry. ”H” Har varit relativt återkommande när spelarna pratar om kaptenen i intervjuer, och det är så minimalistiskt pondussökande så jag kreverar. Älskar det. På tal om återkommande får personen bakom smeknamnet alltså återigen cHansen från start, något på nåder efter Vigges rimliga beslut att ta Hand om familjen efter inbrottet. Det finns märkligt nog fortfarande folk som ifrågasätter Maguires Högstanivå, och det är Hög tid att motbevisa dessa tvivlare efter en första Halva av den Här säsongen som är under all kritik. När det dessutom ryktas om att Rangnick Har sina tvivel på Maguires förmågor är detta kanske säsongens Hittills viktigaste match inte bara för United, utan även för våran lagkapten personligen. Om Han själv planerade inbrottet Hos familjen Nilsson Lindelöf för att återta sin startplats? Nej, sånt säger man inte!

2. 1 + 1 = 3
Jag tycker som insinuerat kanske inte att det sett så illa ut som folk menar på under Rangnick, åtminstone inte om man förhåller sig någorlunda realistiskt och inser att vi var påväg mot en plats på den nedra halvan i den onda spiralen vi fastnat i innan hans interim-intåg. Klart är dock att man har haft svårt att prestera över 90 minuter, vilket genomklappningen mot Villa förra helgen och första halvleken mot Brentford i veckan visar på. Om man däremot tittar på de återstående halvlekarna av de två föregående matcherna så finns det redan nu en hög nivå i Rangnicks United. Hittar man bara en högre lägstanivå under de perioderna man inte är lika bra ska inte ens ett så pass bra lag som West Ham vara något problem för United. Så vi får se till att hitta den högre lägstanivån illa kvickt, gärna idag.

3. Vem tar ansvaret när det gäller?
Om någon ens gör det? Spelarnas vilja och mentalitet har varit fokus för kanske allra mest kritik den senaste tiden, och det med all rätt. West Ham är i sin tur ett lag som spelar med stor energi och intensitet, och United måste matcha den för att vinna den här sexpoängaren. McTominay har rättmätigt hyllats för sin inställning den senaste tiden, idag behöver fler kliva fram. Ta rätt beslut (Greenwood, t.ex.), sätt de tekniska detaljerna (Fred, t.ex.) och lita på varandra över hela banan, svårare än så är det faktiskt inte. Även om alla matcher är måstematcher givet tabelläget är det här en match man inte får förlora. Får man istället med sig en vinst och slår en, just nu, direkt tabellkonkurrent kan det bli en otrolig språngbräda för resten av säsongen. Våga ta ansvaret!

Tips: 3-1 United (Rashford gör minst ett. Det vi släpper in gör vi på hörna.)
 
Old Trafford – 22/1, 16:00
Premier League
V Sport Premium/Viaplay


 
 

Tim Norinder Jonsson2022-01-22 11:52:11
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham