2020-07-26 17:00

West Ham - Aston Villa
1 - 1

Inför West Ham – Aston Villa
Konsa och Mings stod för en riktig fin insats mot Arsenal. Vi ser gärna att den följs upp med en lika fin insats på söndag. UTV!

Inför West Ham – Aston Villa

En match över 90 minuter plus tillägg. Tre lag som slåss om endast en plats i fotbollens finrum, Premier League. Förutsättningarna inför matchen är enkla men vägen dit är minst sagt tuff och det laget som har bäst inställning över hela matchen som kommer att vara det laget som i sista omgången säkrar sitt kontrakt.

Glädjen och lättnaden från tisdagens sköna seger mot Arsenal har precis lagt sig och det är återigen dags för match. Denna gången styr vi skutan mot London för ett möte med West Ham som inför sista omgången säkrat sitt kontrakt efter en inspelad poäng borta mot Manchester United i veckan. Som sig bör i slutet av en säsong är det alltid ett par lag som underpresterat tidigare som plötsligt får någon typ av formtopp som gör att de räddar en annars ganska medioker säsong i sitt mått mätt. Ett av de lagen är West Ham som på de 6 senaste matcherna tagit 11 poäng vilket tagit dem från den absoluta bottenstriden till ett säkrat kontrakt. Med det sagt är jag övertygad om att Moyes kommer att mönstra en stark elva för att avsluta säsongen snyggt på hemmaplan.
 
För vår del handlar det om att rida vidare på vågen från i tisdags. Över 90 minuter visade vi prov på ett uppoffrande försvarsspel över hela banan samt att alla följde matchplanen till 100 %. Kan låta som en klyscha men det är inte alltid det lättaste. Det krävs att någon eller några går i bräschen och det kändes som att vi alla hade insett stundens allvar och tagit sista chansen. På söndag är det laget med störst vilja som kommer behålla sin plats i serien!
 
Inför söndagens match förväntar jag mig i princip samma startelva som senast med enda skillnaden att Guilbert ersätter Elmohamady som skadade sig under första halvleken mot Arsenal. Just nu ligger vi ovanför strecket med ett plusmåls marginal ner till Watford och ytterligare tre poängs marginal ner till Bournemouth. Men som jag poängterat vid ett par tillfällen under de här året så handlar det om att bärga platsen på grund av den egna prestationen och aldrig lita på andra resultat. Vilket jag tror vi gör och tar en seger!
 
Nedan följer förutsättningarna inför matchen för de tre inblandade lagen i bottenstriden. Räkna med en nagelbitare!
 
Förutsättningarna inför matchen
Plats 17 Aston Villa, 34 poäng, minus 26
Plats 18 Watford, 34 poäng, minus 27
Plats 19 Bournemouth, 31 poäng, minus 27
 
Sista omgången med avspark 17:00, söndag
Arsenal – Watford
Everton – Bournemouth
West Ham – Aston Villa
 
 
Vid pennan,
Christian Zivlak

Christian Zivlak2020-07-24 20:35:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Manchester United väntar på Villa Park
Matchrapport Ipswich - Aston Villa