2017-10-14 18:30

Wolves - Aston Villa

Inför Wolverhampton Wanderers-Aston Villa
Ska John Terry få applådera sina lagkamrater efter en seger mot The Dingles eller får han åka "Hem till gården" med oförrättat ärende...?

Inför Wolverhampton Wanderers-Aston Villa

Efter landslagsuppehållet är det äntligen dags för seriespel igen. Denna gång åker Aston Villa endast ett par mil nordväst till grannstaden Wolverhampton och möter serietvåan på Molineux för en mycket svår bortamatch. Dock är Aston Villa ligans mest formstarka lag senaste sex matcherna.

Det är två formstarka lag som möts, 1:a och 4:a i formtabellen senaste sex matcherna, med endast en poäng till Villas fördel. I tabellen ligger vargarna på andra plats och därmed uppflyttningsplats medan Villa parkerar för tillfället på sjunde platsen precis utanför kvalplatserna. Det skiljer fyra poäng mellan lagen och därför är matchen väldigt viktig då en förlust skulle innebära att avståndet till de eftertraktade direktplatser till Premier League blir längre. Däremot skulle en vinst göra att Aston Villa är helt med i racet. Så det blir lite av hjärnornas kamp mellan de två managers Steve Bruce och Nuno Espirito Santo, gå för seger eller inte riskera att förlora?

Wolverhampton har, precis som Aston Villa, kinesiskt ägande vilket verkar vara en trend i engelsk fotboll. I somras anställdes Nuno Espirito Santo som ny manager och ersatte Paul Lambert som endast fick ett halvår på den posten. Nuno Espirito Santo var målvakt som aktiv och fanns i Portos trupp under en viss herr Mourinho. Kanske har han plockat upp ett och annat tips för man kan lugnt säga att han verkligen fått fart på vargarna under sin korta tid i England. Under sin nya manager spelar Wolverhampton ett 3-4-3 spel och använder flera unga spelare i sin elva. Laget bygger på starka influenser från Portugal som är det dominerande inslaget i laget, vilket måste anses vara unikt i engelsk fotboll. Spelare att hålla ett extra öga på (och extra bevakning från Aston Villas håll) är portugisen Diego Jota som gjort sex mål samt brassen Léo Bonatini som står på fyra mål och fyra assist så långt.

I Aston Villa så är vår enda naturliga vänsterback i A-truppen, Neil Taylor, avstängd och borta från matchen. Skadeläget ser ut som de senaste matcherna, borta är: Agbonlahor, Jedinak, Lansbury, Grealish och Green. Sedan har vi flera spelare som har varit i farten på landslagsuppdrag och det kan givetvis satt sina spår i form av småskavanker och trötthet. Men det positiva är att vi är det formstarkaste laget med fyra raka vinster och stämningen bör vara helt på topp inför denna viktiga match. För Aston Villa känns det som matchen blir en riktig fingervisning om framtiden i ligan. Givetvis hänger det inte alls bara på denna matchen när allt summeras i maj. Men de fyra senaste segrarna har varit mot lag i det lägre skiktet av ligan och nu möter vi ett topplag som huserar på direktplatsen för Premier League och av allt att döma blir det tuffare att fortsätta segerraden.

Startelvan då? Steve Bruce har visat sig ovillig att ändra på ett segrande lag och det finns därför ingen anledning att spekulera i eventuella förändringar. Enda måste-ändringen är valet av vänsterback och det känns väldigt öppet vem som placeras här. Mitt råd, vad det nu är värt, är att sätta in rutinerade Hutton här i denna viktiga match.

Matchen spelas lördag 18:30 och sänds på Sky Sports vilket gör att den inte får sändas på AVTV. Dock ska den sändas på Viaplay. Så klä upp er i finaste Villaklädsel, ha något gott i glaset och njut i 2 X 45 minuter.

Och helt i motsats till vad Orup skränade i slutet av åttitalet – så jagar vi skiten ur vargarna nu. UTV!

Robert "robstar" Larsson2017-10-13 17:53:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Manchester United väntar på Villa Park
Matchrapport Ipswich - Aston Villa