Jordan Ayew lämnar Villa

Jordan Ayew lämnar Villa

Ny klubb klar.

Ytterligare en anfallsflopp lämnar Villa. Den ständigt ledsna Jordan Ayew är klar för Swansea.

Villa uppges få vänsterbacken Neil Taylor samt £5 miljoner för besväret. Jag har inte något större koll på denna Taylor, men det är uppenbart att Amavi inte alls har varit i form på senaste tiden. Hoppas att konkurrensen kan göra honom gott. Som det är nu får han spela hur svaga hans insatser än är. Det samma gäller för övrigt Hutton på andra kanten.

Ayew lämnar Villa efter enast 18 månader. Det blev 58 matcher och 10 mål. Han lämnar inget bestående minne direkt. Jag trodde (i vanlig ordning) mycket på honom när han kom. Men det ville sig inte riktigt. Det kanske inte hjälpte när Bruce slängde ut honom på en kant. Där kom han inte alls till sin rätt. Han borde ha fått chansen som striker i stället. Men där valde Bruce att spela med herr Agbonlahor i stället. Det finner jag för övrigt helt obegripligt.

Nu har vi trimmar ner anfallsbesättningen i och med att Gestede, Ayew och McCormack har lämnat. Hogan har anslutit. Vi får se om Bruce har tänkt att köra med två anfallare eller om han ska fortsätta att envisas med det ineffektiva 4-5-1 systemet där matchplanen verkar vara att backa hem hela laget och sedan slå långt på ensam anfallare.

 

Mats2017-02-01 09:00:27

Fler artiklar om Aston Villa

Manchester United väntar på Villa Park
Matchrapport Ipswich - Aston Villa