Manchester United väntar på Villa Park

Manchester United väntar på Villa Park

Villa Park maxade i onsdags! Bayern München ville ha revansch för förlusten 1982, men de fick så mycket tji man kan få. Jhon Duran, som precis börjat högstadiet senast Bayern förlorade en gruppspelsmatch i Champions League, såg till att sänka tyskarna med sitt oerhörda 1-0-mål. Villa Park var i eufori. Alla var galna! Vilken insats! Men nu gäller det hoppa upp i sadeln igen för att ta sig an Manchester United! Det är deras tur att få upplevelsen att spela på Villa Park.

Min skribent-kollega levererade en alldeles lysande rapport från den magiska kvällen i onsdags. Läs den här om du inte redan gjort det: https://www.svenskafans.com/england/oh-it-must-be-and-it-is-anno-2024--673500

Det var en kollektiv insats av stora mått vi fick bevittna. Aston Villa var briljanta. Ingen spelare nämnd, ingen glömd. Det var magi. Villa Park levde på ett sätt som vi inte upplevt sen…ja, när? Det är för det mesta fantastisk stämning på Villa Park, men det här var verkligen något utöver det vanliga.

Nu kommer nästa bjässe på besök till Villa Park. Manchester United. Bring them on.
Vi har inte haft det lätt mot Man U de senaste 38 åren, sen Sir Alex tog över 1986 har vi haft 51 förluster och bara vunnit 9.
Det ser bättre ut historiskt. Det blev några segrar mot Newton Heath i slutet av 1800-talet, som United då hette, men på annandag jul 1906 vann Aston Villa för första gången mot Manchester United.
Söndagens drabbning mellan klubbarna blir den 199:e i ordningen. United har vunnit 106, vi har vunnit 51 och det har blivit oavgjort i 41 matcher.
Fakta: https://www.11v11.com/teams/aston-villa/tab/opposingTeams/opposition/Manchester%20United/

Vad säger vi i Aston Villa? Proud history, bright future!
Ja, vi upplever nu en fantastisk era. Champions League-spel och topplacering i Premier League med bara en förlust hittills.

En kollega till mig är inbiten Man U-fan (nämner inte hans namn för lyteskomik är inte kul ;) ). Det blev 0-3 i söndags mot Tottenham och jag stegar glatt in till hans skrivbord måndagen efter den smällen, trots att vi bara fått 2-2 mot Ipswich.
-0-3?
-Fan. Jag tycker vi ställde det bästa möjliga laget på planen, ändå blev det 0-3. Visst, vi fick en felaktig utvisning kan jag tycka, men det spelade ingen roll. Ten Hag borde sitta löst nu.

Undertecknad trodde ten Hag satt löst redan förra säsongen, men uppenbarligen har de ingen reservplan om de sparkar honom.

Matchen gör mig dock lite ängslig. Vi brände en jäkla massa krut mot Bayern München, finns det energi kvar? Kan Unai Emery, vår häxdoktor, trolla fram en ny plan och uppställning som gör att denna match kan vinnas. Dessutom uppgav Emery på presskonferensen att det finns frågetecken till spel för Ramsey, Bailey och Onana.

Jag blev t ex förvånad i onsdags när han satte Jaden Philogene från start mot starka Bayern, men jösses vilken match den killen gjorde.

Watkins var superb under CL-matchen, att sen Duran dunkar in 1-0 behöver inte betyda att han startar. Watkins är verkligen på uppgång. Emery har angenäma problem ändå, trots ett antal skador på viktiga spelare.
Birmingham Mail har en artikel om Manchester United, där de skriver att ten Hag ska/borde bänka Matthijs de Ligt efter en svag insats mot Porto i Europa League i torsdags (3-3) och istället sätta in Harry Maguire från start.
Jag har för dålig kunskap om Manchester United och deras spelare, men något står inte rätt till i den klubben för närvarande. Men Maguire? Har inte han passerat bäst-före-datum?

Bruno Fernandes har precis lyckats med konststycket att bli utvisad två matcher i rad, men utvisningen mot Tottenham har nyligen hävts. Oavsett om det var rätt eller inte, han är rätt vårdslös på planen emellanåt. Bäva månde våra benpipor på söndag.
Källa: https://www.fotbollskanalen.se/england/bruno-fernandes-avstangning-havs/
Rashford och Höjlund ser dock ut att vara i god form, där får vårt försvar vara påkopplade hela tiden.

Manchester United har ju bara med sitt namn en fördel inför varje match. Men det ska avgöras på planen och just nu måste vi ändå tillstå att Aston Villa är favoriter inför söndagens drabbning.

Svenska Spels odds fredag eftermiddag:
1: 2.25
X: 3.85
2: 3.30

Hörde ni det, Villains?

Vi är i ett bra momentum, vi har bra spelare och en extraordinär coach.
Bring the devils on! Dags att knappa in på statistiken.

Förhoppningsvis kan jag få några foton från Villa Park, mina två söner är nämligen på plats.

Då säger jag till sist Up The Villa! och uppmanar att vi bänkar oss framför en skärm i morgon söndag kl. 15:00.
Matchen sänds på Viaplay.

Benny Johansson, Trollhättan2024-10-05 10:06:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa