Riverside, 2024-02-10 16:00

Middlesbrough - Bristol City
1 - 2

Middlesbrough förlorade mot Bristol City - Kanske är säsongen snart över

Ännu ett jobbigt resultat för Boro betyder att man sakta börjar tappa sikten på en playoff-plats.

Efter en minst sagt osmickrande resultatrad på sistone så hade det verkligen suttit väl med en vinst idag. Inte ens en enda poäng fick man med sig ur striden med Bristol City. Ännu en gång får inte Middlesbrough bollen i rullning och jakten på en playoff-plats känns nu längre bort än någonsin tidigare under säsongen, ja förutom när vi bokstavligen låg sist i tabellen efter typ sju omgångar. Middlesbrough befann sig inför dagen på en knivig plats, inte minst med tanke på de två bortkastade poängen hemma mot Sunderland förra omgången. Situationen blev således inte mindre knivig tack vare förlusten mot City idag.

Middlesbrough, och Hayden Hackney i synnerhet, bjöd på ett mycket vackert spel under de tio första minuterna. Ett flertal lägen skapades av det fina spelet, men då ännu inga mål, eller riktiga skott på mål. Bristol City, som tidigare i veckan spelade hela 120 minuter mot Nottingham Forest i FA-cupen, visade inga större tecken på utmattning och utmanade sig väl. Det var i själva verket Bristol som hade flest skott på mål under den här perioden. Det var även dem som i den 15:e minuten gjorde eftermiddagens första mål genom Jason Knight. Bara en minut senare gjorde Bristol City mål igen. Då var det redan över. Trots att det fortfarande var mer än en timme kvar att spela, kändes det som om hela stadion redan visste hur matchen skulle sluta, och livet sögs kollektivt ut ur varenda själv på plats, förutom de iklädda i Bristols gula bortadräkter.

Andra halvlek började rätt likt den första, och båda lagen fixade några chanser var. Återigen var det dock Bristol City som fixade de av farligaste rang, och Boros spel i planens sista offensiva tredjedel var ofta inget annat än glanslöst. Finn Azaz utmärkte sig själv i Plymouth som en träffsäker målskytt, men i Boro har han i princip bara missat många enkla lägen. I den 55:e minuten missade han igen ett relativt läge, och han har sannerligen inte gjort något starkt avtryck på Teesside än så länge.

Middlesbrough fortsatte visserligen kämpa på, men det mödosamma anfallsspelet gjorde det inte lättare att ta sig förbi ett Bristol City som sedan länge hade dragit upp handbromsen på den nu parkerade bussen. Inte heller hjälpte det att göra mål faktiskt, för det dömdes bort för offside i den 77:e minuten. Var det ens offside? Det kan man fråga sig.

Med tio minuter kvar att spela lade sig en rätt tjock dimma över spelplanen, bokstavligen, och det dunkla vädret gjorde sannerligen inte tillvaron i nordöstra England mycket lättare att genomlida.

Sen råkade Boro kvittera. Ja råkade. Bollen studsade turligt nog på Sammy Silveras sätesmuskler och således in i mål efter det. Med endast tre minuter kvar av matchen behövde nu Boro ge allt för att kämpa hem en poäng. Bristol City fick sig en riktigt kalldusch som följd av Silveras mål och råkade sätta den parkerade bussen i rullning igen. Tyvärr hann någon annan klämma sig in i den nu tomma parkeringsplatsen, och Boro-bussen fick lämna parkeringen tomhänt. Bristol City lämnade parkeringen belåtna efter 2-1 borta mot Boro.

Blickar framåt
Jag har själv inte gett upp hoppet om den här säsongen ännu, men att många på The Riverside valde att lämna sina säten med tio minuter kvar av matchen är nog rätt indikativt för att jag befinner mig bland minoriteten av folk som fortfarande inte har hoppat av den sjunkande båten där hoppet än är vid liv. Vi är nu sex poäng bakom sjätteplatsen. Michael Carrick står fortfarande vid rodret, men om även nästa match blir ett poängtapp kommer jag likt Rose bli tvungen att släppa tag om Michaels händer och flyta över på min dörr till livbåtarna där resten av Boro-fansen nu befinner sig. Som sagt är hoppet hos mig än kvar, och nästa match borta mot Preston North End får bara inte resultera i ännu en förlust. Snälla Michael, jag håller om dina händer så hårt jag bara kan.