Nyhetspanelen om Deadline Day
Martin Dúbravka blev Uniteds sista värvning i sommarfönstret.

Nyhetspanelen om Deadline Day

Sommarfönstret har nu stängt och för Uniteds del blev det sex nyförvärv. Den slovakiska målvakten Martin Dúbravka blev den sista spelaren att anlända till truppen på ett lån. Nyhetspanelen går igenom vad som skedde den sista dagen och om sommarfönstret i sin helhet.

Inför säsongen visste alla att detta var en viktig sommar för Erik ten Hag inför sin första säsong i återbyggandet av klubben. Nederländaren har enligt siffror från transfermarkt spenderat 238 miljoner pund. Hälften av värvningarna har kommit från Eredivise med Antony och Lisandro Martínez som har hängt med ten Hag från Ajax och Tyrell Malacia från Feyenoord.

På Deadline Day presenterades Martin Dúbravka som den sista spelaren att komma till United över sommarfönstret. Målvakten lånades in från Newcastle United, där det finns möjlighet att göra övergången permanent i framtiden.

Två unga profiler lämnade också klubben under den sista dagen. Tahith Chong som har spenderat majoriteten av sin seniorkarriär hos United på lån lämnade klubben permanent för spel i Birmingham City. James Garner skrev på för Everton och kommer fortsätta sin karriär hos Merseyside klubben. Övergångssumman för mittfältaren ska ha varit på 15 miljoner pund.


Deadline day panelen består av Calle Törnebohm och Pontus Berg Nilsson.


Vad är dina tankar om att United värvar in Martin Dúbravka? Betyder detta att Dean Hendersons tid i United är över?

Calle:
Jag räknar inte med att Dúbravka kommer spela speciellt mycket för Manchester United, åtminstone inte i PL då De Gea sällan går skadad.
Hanteringen av Henderson är märklig. Killen är för bra för att vara andrafiol men vad tanken med ännu en utlåning är kan jag inte förstå. Ge honom en ärlig chans att konkurrera ut Spanjoren eller låt honom gå vidare i karriären. Just nu ser jag det senare alternativet som troligast.

Pontus:
Att målvaktsposten breddas, men inte spetsas. Så klart är Dúbravka inte tänkt att ta någon förstaspade, snarare täcka upp om de Gea går sönder så vi inte står där med bara Heaton som etablerad reserv. Och det har jag inget emot. När det kommer till Hendersons framtid i United tror jag inte den påverkas av denna värvning. Ska Henderson tillbaka är det för att vara förstemålis, och då handlar det för mig snarare om vad som händer med de Gea än Dúbravkas vara eller icke vara bortom denna säsong. Om Henderson kommer representera United något mer? Tror inte det.

Både James Garner och Tahith Chong lämnar klubben på en permanent övergång. Rätt val av United?

Calle:
Chong blommade aldrig ut - vilket var ganska väntat. Han gjorde ett par lånevändor och det lyfte aldrig.
Garner vet jag att många bland supportrarna håller högt och visst är killen spännande. Tror jag att han kommer bli en toppspelare i PL - nej. Skulle han kunna fylla en funktion som rotation - kanske, men det är inte speciellt svårt att få tag i. Jag tycker vi ska ha högre ambitioner än att skolan in en James Garner som kanske eller kanske inte fungerar.

Pontus:
Chong har på långa vägar inte visat sig hålla för att vara kvar i United, så att släppa honom är helt rätt. Han behöver spela, men Premier League är ett steg för högt just nu. Däremot blir jag ledsen över att se Garner lämna. Visst, han har inte bevisat sig i United på seniornivå, och han är väl inte svaret på en mittfältsposition denna säsong. Men efter att ha sett hans utveckling och de verktyg han besitter känns det fel att han åtminstone inte får en möjlighet att ta en plats i Uniteds truppbygge. Han kanske inte blir en superspelare – eller så blir han det – och att inte få upptäcka det i United är tråkigt. Hade jag fått välja hade Garner varit kvar och Donny fått ge plats, men det är bara att önska lycka till så köper vi tillbaka honom om något år.

Slutligen, gör United ett bra första värvningsfönster med ten Hag på tränarposten?

Calle:
United gör ett bra fönster, helt klart. Vi har fått in klasspelare på bra positioner och vi har släppt spelare som borde ha försvunnit för ett tag sedan. Visst, en del dökött finns kvar i truppen och jag är tveksam till om anfallsbesättningen kommer bidra med tillräckligt många mål men Amsterdam byggdes inte på en dag.

Pontus:
Om vi håller oss till betygsskalan från min skoltid ger jag fönstret ett VG. Det finns så klart mer att göra i truppen, men att få in en vad det verkar klassmittback, central mittfältare på högsta nivå och en trollgubbe framåt kändes nödvändigt. Dessutom förstärker Malacia och Eriksen både truppen och elvan i dagsläget. Sen har vi evighetsjakten på de Jong och de hutlösa priserna på minuskontot så klart. Men det värvas för fantasisummor i PL och då blir det så här, tycka vad man vill. United har dessutom lyckats bli av med några spelare, men kvar finns fortsatt till exempel Phil Jones. Överlag, och sett till spelarna som kommit in och hur de verkar passa ten Hag, blir det ändå väl godkänt.

Mina tankar
Angående Dúbravka tycker jag det är en udda värvning. Jag tycker att det är en bra målvakt som har bevisat sig i Premier League och är perfekt för rollen som andra keeper. Men mer långsiktigt, vad kommer detta betyda för Dean Henderson? Antagligen att han kommer att röra på sig till nästa säsong, vilket är synd för jag tycker det är en högklassig målvakt från akademin.

Det kändes oundvikligt att Garner fick lämna. Tror han hade fått det tufft att få plats i laget med tanke på Casemiros och Eriksens ankomst. Samma sak gäller med Chong, som har spenderat majoriteten av sin Unitedkarriär på lån. För deras egna karriärer var det nog bäst för dem att gå vidare och gör avtryck hos andra klubbar.

Överlag tycker jag att ten Hags första fönster verkar lovande. Vi har förstärkt våra svaga positioner med en bra blandning av potential och erfarenhet. Casemiro kommer att bli perfekt som den ensamma defensiva mittfältaren. Antony känns spännande och man ser framemot hans debut. Det enda riktiga frågetecknet är Dúbravka och vad det kan betyda på målvaktspositionen framöver.

Vad tycker du, är det ett godkänt fönster för Uniteds del? Kommer Dean Henderson spela i United igen? Skriv era tankar i kommentarsfältet. 
 

 

Eric Länje2022-09-02 17:03:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham