Officiellt: Hendrick till Burnley

Officiellt: Hendrick till Burnley

Burnley har brutit sitt transferrekord och värvat in mittfältaren Hendrick

Det är nu officiellt att irländska Jeff Hendrick ansluter till Burnley för en rekordsumma. Det har varit en lång och utdragen saga, men äntligen har Burnley lyckats med att värva Hendrick från Derby och spelaren har nu skrivit på ett tre års-kontrakt. 

24-åringen har representerat det irländska landslaget 25 gånger och var även en prominent figur i EM laget som tog sig till en åttondels-final. Efter flertalet säsonger i Championship blir det nu en debutsäsong i Premier League för Hendrick som vid 24-år redan spelat mer än 200 matcher i Englands andra division. 

Det såg länge ut att Hendrick var påväg till Hull men Burnley gick in med ett högre bud på runt 10,5 miljoner pund och han blir alltså Burnleys nya rekordvärvning, endast två veckor efter att Steven Defour anslöt för 7,5 miljoner pund. 

Fortfarande återstår några timmar innan transferfönstret stängs och vi borde kunna förvänta oss en eller två nya ansikten ikväll. En spelare som redan blev klar igår var Patrick Bamford som gått till Burnley på lån. Mer om det, andra värvningar och eventuella försäljningar senare.

UTC!

Jack Watson@WatsonJack19992016-08-31 17:29:11
Author

Fler artiklar om Burnley