Premier League i halvtid - Nottingham: "Inte utan orosmoln på City ground"
Nuno tog över efter Steve Cooper och därefter har poängen börjat trilla in.

Premier League i halvtid - Nottingham: "Inte utan orosmoln på City ground"

Nottingham Forest är en klubb i trubbel. Man harvar i botten av tabellen och åker sannoikt på ett poängavdrag framåt våren. Det och mycket annat pratar vi om när vi diskutera den klassiska klubben när vi passerat halvtid av Premier League.

Vi snackar med Kim PearceNottinghamredaktionen om första halvan av säsongen.

Hej! Drygt halva säsongen är avklarad och det är inte helt harmoniskt i Nottinghamlägret, eller hur?
- Tjenare, nej det är inte utan orosmoln runt City Ground för tillfället. FFP överträdelsen som sannolikt medför poängavdrag i april.  Ett ganska färskt tränarbyte. Vad det verkar kroniska skadebeskymmer på vissa spelare samt en målvakt som inte håller måttet. Det kommer bli en minst sagt intressant vår
 


Vilken har varit höstens snackis? Förutom FFP vill man ju nästan inflika....
- En delad supporterskara angående Steve Coopers var eller icke vara som tränare.
 
Vem har varit höstens besvikelse respektive höstens positiva överraskning?
- Anthony Elanga har ersatt Brennan Johnson på ett lysande sätt. Det är nästan som att svensken passar in bättre än vad Johnson gjorde. Större arbetskapacitet, deltar mer i spelet och defensiven. Givetvis är inte toppkapicteten riktigt lika hög som Johnsons. Men en försäljning av Johnson för ca 50 och få in nästan samma spelartyp för ungefär en tredjedels pengar måste anses som Forest bästa transferdrag i dessa svajigt tider. Besvikelsen: målvaktsituationen. Vi lyckades inte få tillbaka Dean Henderson, efter att United förhalat hela sommaren och det blev istället Arsenals reservkeeper Matt Turner.  Det har varit minst sagt svaga insatser från amerikanen. Ett horribelt spel med fötterna vid flertalet tillfällen. Matchen senast mot Brentford ställdes muren upp på ett sätt jag tvivlar man ens skulle få se i en juniormatch. Ivan Toney bockade och bara rullade in bollen. Förhoppningsvis står greken Vlachidimos hedanefter men håller inte han heller måttet.
Då kan det bli en väldigt jobbigt.
 
Ni har ju värvat och satsat på kvantitet minst sagt... vilka av de dussintalet nyförvärven har skött sig sämst respektive bäst?
- Man får nästa slå ihop denna och förgåendes års shopingspree. Det har varit otroligt många spelare in mest lyckades är trots stor prislapp: Morgan Gibbs-White, en hörnsten i hela lagbygget.
Man bör även nämna brasilien fynden:  Danilo och Murillo som båda är unga och spås en ljusframtid. Sämst: Jonjo Shelvey var en väldigt märklig värvning förra januarifönstret.Jesse Lingard gjorde en väldigt platt figur. Sen finns det många lirare som knappt gjort en match. Favoriten där måste vara Omar Richards som värvades från Bayern Munchen, ytterbacken var skadad från första veckan och skepades iväg till våran systerklubb Olympiakos utan ens ha gjort ett inhopp i den röda tröjan.

Transferfönstret har varit öppet i januari, vad har hänt i klubben?
- Det blir nog ganska lugnt. Men några av spelarna i frysboxen har rört på sig.

Avslutningsvis: hur ser du på andra halvan av säsongen? Var slutar ni, vilka vinner ligan och vilka åker ur?
- Tränarbytet har gett effekt, förhoppningsvis fortsätter den goda trenden. Awoniyi kommer tillbaka från sin skada och poängen trillar in.  Det kan ju verkligen behövas med ovissheten som både omgärdar oss och Everton. Om jag har fattat det hela rätt så kommer beslutet om FFP tas i mitten av april. Det kommer ju antagligen rita om botten av tabellen inför slutomgångarna. Som jag tror kommer Sheffield United och Burnley åka ur tillsammans med någon av Everton, Forest eller Luton. Liverpool tror jag vinner ligan i år.

Henrik Örtenvik2024-01-31 19:53:08
Author

Fler artiklar om England