Kort snack med Per Nilsson

GF fick tag på Per Nilsson efter matchen mot Assyriska.

Du hade för första gången bindeln på armen. Hur var det att spela med den?
- Jag hoppas att det inte blir sista gången heller. Det var jättekul. Det är ju ett tecken på att man fått förtroende också, så det känns jättebra. Jag har känt själv i år att jag har börjat ta mer ansvar, som t.ex. i King’s Cup där jag fick vara lagkapten i den första matchen mot Nordkorea och assisterande i den andra. Jag känner redan nu att jag är en bättre fotbollsspelare än jag var förra året.

Matchen i övrigt, hur var den?
- Vi spelade ju med ett lag som till häften bestod av u-lagsspelare. I första halvlek levde vi på inspiration och ett fantastiskt rörligt spel. Sedan visade det väl sig i andra att om man inte har rutinerade spelare och spelet inte fungerar så har man svårt att falla tillbaka och komma igång. Jag tycker att det var passningsspelet som inte riktigt stämde i andra. Det var därför som de tog över matchen och fick komma till sina farliga lägen. Det var väl deras andra halvlek om man ser till hela. Men vi slår ändå ett topplag i Superettan och gör det med mersmak.

Hur tycker du att spelet påverkas när man spelar med spelare man vanligtvis bara tränar med?
- Så länge kommunikationen fungerar och man har ett fungerande passningsspel så stämmer allt. Det var väl mer i andra halvlek när vi tappade som det blev svårt för det yngre att ställa om. Men på det stora hela så var det en jättebra match.

Youssef Bennani2003-03-02 17:23:00

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen