Bolagsstyrelsen tillbakavisar tidningsuppgifter

AIK Fotboll AB:s styrelse meddelade i dag även den att de siffror angående ekonomin som publicerats i olika tidningar inte är korrekta.

AIK Fotboll AB:s styrelse kommenterade i dag på AIK:s hemsida de uppgifter som framlagts av både Dagens Nyheter och Aftonbladet om att resultatet för år 2003 kommer att hamna på fyra till fem miljoner.

- Det är beklagligt att notera den senaste tidens spekulationer rörande AIK Fotboll AB:s ekonomi. Efter styrelsemöte måndag 26 januari, då frågan förstås belystes, kan vi konstatera att resultatet 2003 ligger i nivå med tidigare lämnad prognos, säger man på AIK.se.

Enligt tidningarnas källor skulle ett "svart hål" ha upptäckts i räkenskaperna, och därmed hade den prognos man lämnat för helåret 2003 inte längre ha varit aktuell. Den pekade på ett nollresultat för helåret, något som Sanny Åslund bekräftade för GF i en intervju i november.

Sanny själv dementerade uppgifterna redan i fredags med meddelandet "Att AIK Fotboll AB år 2003 skulle göra en ekonomisk förlust på 4-5 miljoner SEK är direkt felaktigt".

AIK Fotboll AB:s årsbokslut för 2003 offentliggörs den 12 februari.

Youssef Bennani2004-01-27 13:15:00

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen