Villa Park, 2024-10-26 16:00

Aston Villa - Bournemouth

"Ska vi plocka körsbär i min trädgård?"
Den här målgesten ser vi gärna i eftermiddag igen!

"Ska vi plocka körsbär i min trädgård?"

Senast som det begav sig att vi mötte Bournemouth på Villa Park var i våras och det var även då som medlemsresan gick av stapeln. Den matchen slutade med vinst, 3-1, och vi hoppas på en resultatmässig repris.

AFC Bournemouth är ett lag som hör hemma cirka 26 mil söder om Birmingham och återfinns efter den södra kusten. Laget firar detta år 125 år (gratulerar!), och även om de år 1899 grundades och lystrade till namnet Boscombe, så bytte de namn (gjordes även på 1920-talet) år 1971 vilket är till det namn som gäller än idag. Anledningen till att de heter AFC i början av namnet sägs vara för att de ville stå först i den alfabetiska ordningen över engelska klubbar.

Smeknamnet, The Cherries, påstås komma från antingen deras körsbärsröda färger på sina tröjor, eller därför att deras hemmaarena Dean Court (heter numera Vitality Stadium) anlades bredvid en fastighet där det växte många körsbärsträd.

Våra motståndare har efter säsongens 8 första omgångar fått ihop 11 stycken poäng efter 3 segrar, 2 oavgjorda och 3 förluster vilket ger dem en 11:e plats i tabellen. Laget har inför säsongen tappat en viktig spelare i Solanke (199 matcher och 72 gjorda mål) och det klart att det märks i ett lag som Bournemouth när en sådan spelare lämnar laget (gick till Tottenham).

De matcher jag sett dem spela denna säsong så tycker jag ändå att de har gjort det bra. De spelar en fotboll som ibland kan ses lite naivt och mer med inställning och hopp, än med taktisk kyla.

Jag är ingen person som kan alla namn i motståndarlagen men spelare som Kluivert (med nummer 19), Semenyo (24) och Marcus Tavernier (16) har stuckit ut på ett positivt sätt för våra Bournemouth och där framförallt Semenyo varit ett ständigt orosmoln för motståndarna. Senaste ligamatchen var det Arsenal som fick se sig besegrade. Saliba blev förvisso utvisad för Arsenal i 27:e minuten, men Bournemouth ska på intet sätt underskattas. Nu räknar jag inte med att Unai underskattar motståndet men det gäller att få spelarna att vara fokuserad. För det kan vara full fart efter vår högra kant, därför Bournemouth anfaller gärna efter sin vänsterkant.

Aston Villa kommer till spel efter att ha besegrat Bologna med 2-0 på hemmaplan i Champions League. En match där en stor glädje var innan matchen när laget presenterades. En spännande uppställning tillsammans med en riktigt stark avbytarbänk (välkommen tillbaka Mings!).

Unai hade Maatsen till vänster i backlinjen med McGinn framför sig. Bailey fick förtroende även denna match och längst fram fick Duran göra sin första matchstart.

Med inbytte Jaden Philogene utvisad i senaste ligamatchen, mot Fulham, och en Robin Olsen skadad så är annars övriga spelare tillgängliga till Unais förfogande. Det ska bli skoj att se om Tielemans och Rogers håller samma höga nivåer som de hittills har haft. Träffar Rogers mål lite oftare än vad han gör idag, ja då kan säsongen ha stora förutsättningar att fortsätta lika trevligt som den har börjat!

Frågor jag funderar över till denna match;
- Kommer Cash att spela? Hur ska han med sitt spel isåfall möta en Semenyo med full fart? 
- Maatsen från start igen? Var riktigt bra mot Bologna och bröt gärna in i straffområdet mot mål.
- Har vi ett lika fokuserat spel i ligan som vi har i CL så att vi kan sluta med att släppa in billiga mål?

Strax efter 18.00 på lördag har vi svaren.

Har ni inget att göra tills dess så kan ni komma på två spelare, senaste 25 åren, som representerat både Aston Villa men även Bournemouth under sina aktiva karriärer som fotbollsspelare. Annars kommer svaret i artikeln matchrapport.

Psst, och du Ann-Christine Bärnsten. Jag vet inte om du fått svaret på din fråga som du sjöng 1975 i den svenska melodifestivalen, men jag hoppas att vi plockar körsbär i vår trädgård, i vår park.

Villa Park.

Häng med, nu kör vi!


 

Magnus Hagman2024-10-26 10:04:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Aston Villa - Bologna 2-0
Manchester United väntar på Villa Park