Spelarbetyg efter Liverpool - Wolves 3-1

Spelarbetyg efter Liverpool - Wolves 3-1

Vilken rysare det blev, både på Anfield men också på Etihad. Det räckte inte hela vägen denna gång. Här kommer säsongens sista Premier League-betyg:

Alisson Becker 7
Kan inte på något sätt lastas för målet och står annars för en mycket stabil insats.Tråkigt att han tvingas dela Golden Glove med sin landsman Ederson men även om det inte blev någon nolla idag visar Alisson återigen hur viktig han är för Liverpool.

Andrew Robertson 7
Var bättre offensivt under den första halvleken men fick utdelning i den andra. Gör en överlag bra match och är den i dagens relativt skakiga försvar som får högst betyg. 

Joel Matip 6
Hade tillsammans med Konate otroliga problem med Raul Jimenez under den första halvleken. Kändes ofta som att han hamnade i fel position under den första halvleken. I den andra spelade han upp sig avsevärt.  

Ibrahima Konate 5
Konate får ta på sig 0-1-målet och det var inte bara det ingripandet som såg tveksamt ut. Hade stora problem med Jimenez under den första halvleken. Spelade likt Matip upp sig i andra även det förekom tveksamma ingripanden då också. 

Trent Alexander-Arnold 6
Var väldigt aktiv offensivt under den första halvleken men fick likt Liverpool överlag fick han ingen utdelning. Lite mer tillbakadragen i den andra även om han testade Ruddy ett par gånger. En sexa med mersmak för Trent.

Jordan Henderson 6
Krigar på bra i det tysta men märktes att det saknades kreativitet på mitten när Thiago tvingades kliva av. Självklart är det inte bara Hendersons fel, utan det drar ner betyget på hela mittfältet. Står dock för ännu en stabil insats i “Fabinho-rollen” 

Naby Keita 6 ut 70´
Keita blandade och gav idag. Stundtals är guinianen väldigt delaktig och kreativ, sen kan det gå 10-15 minuter utan att han inte gör något. Märktes tydligt att han saknade Thiago på plan.

Thiago Alcantara 7 ut 46´
Betyget hade troligen varit betydligt högre ifall spanjoren inte tvingats av skadad. Står för en briljant assist till 1-1 och är dagens klart bästa spelare efter Mané, trots att han bara spelade 45 minuter. Håller tummar och tår att han kan spela på lördag för det kommer att behövas.

Diogo Jota 6 ut 58´ 
En svår match för vår käre Diogo. Gör inga större fel, men tycker att han allt som oftast kommer fel in i det när han utgår från kanten och likaså var det i dag. Försöker ta sig igenom ett par gånger men det vill sig inte riktigt.

Sadio Mané 8
Sen förstår jag dock varför Klopp inte kan flytta på Mané just nu för herregud vad bra han är i den centrala rollen. Är kylig när han spelas fram av Thiago och är överlag den offensiva spelaren som skapar mest oreda för Wolves i dag.

Luis Diaz 7
Finurlig och kreativ idag igen, men denna gång utan slutprodukt. Diaz försökte och försökte men det vill sig inte för colombianen. Hans frustration när Coady blockar hans avslut runt den 70:e minuten summerar hans insats. Mycket nära, men inte nära nog i dag.

James Milner 6 in 46´
Får det otacksamma jobbet att komma in och ersätta Thiago. Som alla förstår blir det ju en helt annan dynamik på mittfältet när Milner kommer in och jag tycker 36-åringen står för en godkänd insats. Värt att notera den viktiga blocken han gör i mitten av den andra halvleken när Wolves pressade på.

Mohamed Salah 7 in 58´ 
Otroligt viktigt mål för Salah inför lördagens möte med Real Madrid. Tycker även han såg piggare ut än vad han gjort de senaste matcherna han spelat. “Viktigt” att inte låta Heung min Son vinna skytteligan själv, även om jag tror Salah hade föredragit en annan titel i dag.

Roberto Firmino 6
Ja, Firmino är oberäknelig. Han är faktiskt rätt usel de första tio minuterna på plan men sedan kombinerar han smart med Robertsson i samband med 3-1-målet. Ingen fantastiskt insats, men han spelade upp sig. 

Matchens främsta Liverpoolspelare enligt Liverpoolsweden.se: Sadio Mané 

 

Rasmus Hjortling Olofsson2022-05-22 19:40:00
Author

Fler artiklar om Liverpool