SvenskaFans Awards: Säsongens mest förbättrade
Danny Drinkwater har bildat en dynamisk duo med N'Golo Kanté.

SvenskaFans Awards: Säsongens mest förbättrade

Inspirerat av NBA:s utmärkelse MIP, most improved player, röstar Premier League-redaktionerna på SvenskaFans varje år fram den spelare som de tycker har utvecklats mest positivt under säsongen. Den som utvecklats mest positivt den här säsongen är en Manchester United-produkt som har blomstrat under Claudio Ranieri.

"He is a hard worker and a good passer, a very good midfielder. I don't know (about England). Of course Roy (Hodgson is watching us and if he needs some of my English players then I am very pleased to give them to him."
/Claudio Ranieri

"He’s played in most of our games and been a major part in the title success we’ve had. To overlook him would be a mistake. He’s fantastic and deserves to be playing.”“He’s been unbelievable and deserves every bit of praise he’s getting now. He’s been fantastic for us since the first ball was kicked this season. He’s been a menace on the park alongside N’Golo and firmly deserves his England call-up."
/Marc Albrighton

"Drinkwater is a very good player. It wouldn't surprise me if somebody came and bought him. There aren't too many better centre midfield players at the moment than him,"
/Paul merson.

Danny Drinkwater har fått en revival under Claudio Ranieri. Med 30 procent av rösterna väljs han fram som säsongens mest förbättrade spelare.Vi snackar med Adam Bills om engelsmannens säsong:

Danny Drinkwater utses till årets mest förbättrade. Själv valde du Wes Morgan i omröstningen. Hur ser du på omröstningen?
- Det var oväntat tycker jag att redaktionerna lagt märke till honom och hans utveckling. Eller ja, inte oväntat att en Leicesterspelare som fick det med tanke på sin oväntat fantastiska säsong där alla spelare överträffat allas förväntningar. Jag har inte tänkt på Drinkwaters utveckling, främst på grund av att han i mitt tycke varit en av de bättre mittfältarna klubben haft på senare år (exklusive den gångna säsongen). I och för sig har Drinkwater utvecklats i skuggan av N’Golo Kanté som möjligen varit snäppet ännu bättre, så Drinkwaters utveckling har skett mer i det tysta.

När Cambiasso fanns hos er så fick Drinkwater bara 10 matcher * 90 minuter. Unitedprodukten har verkligen blommat ut under Ranieri. Beskriv hans roll på ert mittfält!
- Tillsammans med N’Golo Kanté så har duon bildat ett starkt innermittfält där de kompletterar varandra väl, Kanté spelar mer defensivt medan Drinkwater driver mittfältet offensivt. Drinkwater spelar med fint spelsinne och ett mycket bra passningsspel. Kanske lite väl tidigt att göra jämförelsen, men Drinkwater har av Christian Fuchs beskrivits som en engelsk Andrea Pirlo. En av hans viktigaste uppgifter har varit att söka upp en djupledslöpande Jamie Vardy och förse honom med en bra boll att löpa på.

I landslaget har han inte haft samma lycka och blev utelämnad från EM-truppen. Varför tror du han inte passar in i Roys lagbygge?
- Det undrar jag också om jag ska vara ärlig. Efter en så fin och konsekvent säsong med Leicester så hade det varit mer än rätt att belöna honom med en plats i EM-truppen. Men så är det väl så att han bara har en bra och lång säsong i Premier League och bara några vänskapsmatcher med landslaget, så rutinen tryter. Dessutom tror jag att hans roll i Leicester mer eller mindre är skräddarsydd åt honom med Kanté vid sin sida och en fri roll att röra sig framåt och utnyttja sitt spelsinne och passningsspel att driva offensiven med Vardy framför sig. Det var kanske det som Roy Hodgson valde på då han istället ville ha med en extra forward, men frågan är om Hodgson inte är konservativ i den bemärkelsen och väljer sina favoriter och från det gamla gardet.

Sen vi snackades vid senast har det börjat röra på sig. Nu sade Ranieri häromdagen att Vardy har sista ordet om han vill vara kvar eller inte. Hur är magkänslan? Många säger ju att utan Vardy, Kanté och Mahrez så kanske ni blir ett lag för botten igen?
- Jag tror personligen att Vardy kommer stanna i Leicester då hans beslut har dröjt ganska länge. På något sätt bör det ha läckt ut om han genomgått en läkarundersökning och faktiskt satt pennan till pappret. Men som för Vardy så råder osäkerhet även för de andra två. Flera positiva signaler har ju kommit från alla tre där de hintat om att de kommer stanna, blandat av (för mig) oroande rykten om att de är på väg bort. Gällande dessa två så är magkänslan väldigt blandad, de känns mer lättpåverkade av pengar som kommer från mer anrika klubbar. Visst kommer laget försvagas om alla tre lämnar, men man ska inte glömma bort att Leicesters kanske starkaste karaktärsdrag var lagandan, så jag tror att så mycket skulle inte laget tappa även om trion är bäst i laget.
 
Avslutningsvis: Var är det annars för transfernytt kring Leicester? Jag läste att mittbacken att Wasilewski har förlängt?
Yes, Wasilewski förlängde under tisdagen och blir en bra pjäs att ha i verktygslådan att slänga in om Morgan eller Huth är skadade eller avstänga under den kommande säsongen. Han är ju trots allt 36 och långt ifrån den snabbaste. Annars är det inget konkret i nuläget som sker i klubben, men så har Leicester alltid varit; väldigt förtegna om vad som händer innan det är helt klart. På sistone har dock en bild på Instagram blivit het diskussion då bilden är tagen av agenten till bland annat Andriy Yarmolenko på Leicesters träningsanläggning (Belvoir Drive), dock utan Yarmolenko. Med sin längd och 80 mål på 200 matcher i den ukrainska ligan som mittfältare, och som jagats av flera klubbar, så är väl detta rykte intressant att följa. Eller så är det väl agenten som försökt trissa upp hans klients marknadsvärde genom att på något sätt nästlat sig in på Belvoir Drive eller använt Photoshop skickligt. Oavsett verkar det som en ambitiös plan, och vi får kanske se en ukrainare på King Pwer Stadium inför nästa säsong.

Tidigare vinnare - Mest förbättrade
2015: Harry Kane
2014: Jordan Henderson
2013: Romelu Lukaku
2012: Clint Dempsey
2011: Vincent Kompany
2010: Gareth Bale
2009: Darren Bent & Phil Jagielka

Henrik Örtenvik2016-06-16 12:30:00
Author

Fler artiklar om England