Villa ville men kunde inte

Villa ville men kunde inte

Aston Villa-Man United på Villa Park låter på förhand som en riktig toppenmatch! Det blev det tyvärr inte, i alla fall inte under den första halvleken. United hade gjort läxan och gjorde det svårt för oss…

Det märktes redan från start att taktiken för United var att ligga lågt och satsa på kontringar. I anteckningarna har jag också plitat ner “spelar de på misstag?”. Det var i alla fall ett misstag av Cash som gav Rashford matchens första chans.

Nä, den första halvleken är inte mycket att skriva om. Det delades ut tre gula kort till United, det small bra i närkamperna från båda lagen när det väl blev såna, och där var United aningen tuffare.

Tielemans fick en bra chans efter en hörna i den 56:e minuten och det tände Villa. Det blev en ökad forcering och man kom runt på kanterna, ibland centralt och fick många frisparkslägen strax utanför straffområdet.

Gemensamt för både frisparkar och inspel från höger eller vänster var dock: Sista passet/skottet landade på en motståndares fot istället, utan undantag. 

Uniteds bästa chans kom i den 68:e minuten när Fernandes pricksköt en frispark i ribban.

Villas bästa chans dök upp i den 93:e minuten när Jaden Philogene fick ett grymt läge efter ett sjukt snyggt anfall, men hans skott tog i ryggen på en försvarare och styrdes till hörna.

Tänk att man kan bli besviken över en poäng mot Manchester United. Det var ändå Aston Villa som ville mest i denna match, medan det var tydligt att United prioriterade försvarsspelet, med den äran.

Villa ville men kunde inte idag. Men till det positiva, man ser vilken respekt motståndet hade för vårt kära Aston Villa.

Statistiken:
Avslut 11-10 (4-2)
Avslut på mål: 1-4 (0-2)
Bollinnehav 55-45 (50-50)
Hörnor: 6-3 (1-0)
Passningar: 412-356

Benny Johansson, Trollhättan2024-10-07 18:22:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Manchester United väntar på Villa Park
Matchrapport Ipswich - Aston Villa