We've got McGinn - Briljant i segern mot Nottingham!

Det var dags för lördagsmatch igen för Aston Villa när gästande Nottingham Forest kom till Villa Park i eftermiddags för lagens 132:a möte i tävlingssammanhang. Vi minns höstens drabbning när Nottingham vann rättvist med 2-0. Idag var det också dags att studsa tillbaka hemma på Villa Park efter några förluster. Så vad hände idag egentligen? Vi saknade Carlos, Buendia, Mings, Kamara och Konsa, inga dussinlirare direkt, men vi kunde ändå ställa en stark startelva på planen!

Sammanfattningsvis kan man säga: Det här var vår match totalt i 80 minuter, segern är så rättvis den kan bli.

4”. Ollie Watkins gjorde 1-0 på en delikat tunnelpassning från Leon Bailey i matchinledningen, men egentligen vill jag backa bandet till John McGinns precisa passning till Bailey i momentet före. Pure Class!

Aston Villa var spelförande, men tempot var inte jättehögt i matchen. Mest beroende på att Nottingham stod lågt och försvarade sig men när Villa drog upp tempot i anfallen hängde de helt enkelt inte med. Det var stundtals kattens lek med råttan.

Fina uppspel från backlinjen mot mittfältet. Luiz och McGinn tar emot bollarna, vänder på femöringar och serverar passningar åt både höger, vänster och centralt. Det är otroligt roligt att se Aston Villa spela anfallsfotboll på ett sätt som för vår del saknar motstycke på senare år.
Framåt har vi Watkins, Bailey, Ramsey och Tielemans som är fantastiskt bra.

29”. Luiz dundrade in 2-0 men återigen var det förspelet som var det vackra i kråksången. Cash i ett fint samarbete med Ramsey, vilken på något vis har ögon i nacken och vände om bakåt i stället för att avsluta och serverade Luiz en räkmacka! Otroligt tjusigt.

Ska backa bandet lite. Viaplay gör en fin insats idag. Både före match, i paus och efter match av Saga Fredriksson, samt under match av kommentator Lars Sandberg (bra kommenterat för övrigt).
Men i den 12:e minuten säger han: “Aston Villa har aldrig spelat i Champions League. Däremot spelade de i Europacupen på 80-talet”.
Hörru! Vi inte bara spelade, VI VANN!

Jaja, inget att hänga upp sig på (fast det gjorde jag tydligen nu) ;)

39”. Luiz nickade in 3-0 på ett perfekt inlägg från McGinns högerfot!

45 +5” Men! I den 5:e övertidsminuten fick Nottingham en hörna och där bröstades reduceringen 1-3 in. Niakathe, första målet för Forest.

Ingen fara.

I Viaplay-studion var Saga Fredriksson briljant som expert. Hon pratade mycket initierat om Aston Villa före matchen, men också i paus. Det fortsatte även efter matchen med mycket god kunskap om vårt spel, våra spelare och klubben. Det är inte många “experter” som är så pålästa om oss, skulle jag vilja säga. Hatten av!

Andra halvlek.

48”. I andra halvlek kom ytterligare en reducering tidigt. Tielmans tappade boll på mittfältet, Cash hängde inte med i offside-ställandet och plötsligt gjorde Gibbs-White 2-3.

Jösses. Nu fick Nottingham någon sorts momentum och Villa såg skärrade ut. Strax efter målet fick Elanga en jättechans, men fick felträff. Tack. Tack.

61” Tielemans vann boll offensivt, sökte Watkins i djupled och bollen nådde fram till Bailey som stötte in 4-2.
Det var ett viktigt mål!

Efter detta hade Villa kontroll igen och kunde defilera in till 4-2 hemma på Villa Park. Tre poäng.

Det var tufft ett tag där i början av andra halvlek, men jag var inte särskilt orolig. Aston Villa är oerhört vassa och har många spelare med grym kvalitet. Idag vill jag lyfta Torres, som spelade första halvlek. Han spelar med trygghet och pondus.
McGinn såklart, vilken ledare och kapten vi har, direkt inblandad i två mål. Planbäst enligt mig!
Watkins och Bailey är ett kapitel för sig! Och så tvåmålsskytten Luiz.

Gillar dock inte att vi har fem prominenta spelare på skadelistan. Det blir tufft matchande nu framöver med viktiga matcher mot Ajax och Tottenham framförallt.

Men tre viktiga poäng idag. Up The Villa, njut av kvällen!

Statistik från dagens 132:a drabbning lagen emellan:

Mål: 4-2 (3-1)
Avslut: 16-10 (7-4)
Avslut på mål: 6-3 (4-1)
Hörnor: 7-2 (4-1)
Bollinnehav: 59-41 (58-42)