Fenerbloggen: Mehmet Topal återvänder till Turkiet

Fenerbloggen: Mehmet Topal återvänder till Turkiet

Mehmet Topal som lämnade Turkiet och Galatasaray för spanska Valencia, har idag kritat på för fyra år framåt med Fenerbahce. Därmed återvänder han till Istanbul och Fenerbahce betalar Valencia 4,5 miljoner euro för affären.

Det har dröjt på tiden, man har varit i tuffa förhandlingar med Valencia som lider av ekonomiska bekymmer men nu är det alltså klart att "Spiderman" Mehmet Topal lämnar Spanien för spel i Turkiet. Han lämnade Galatasaray 2010-2011 för La Liga och tanken var att man även ville köpa loss hans mittfältskollega Tino Costa. Den affären är ännu inte i hamn utan fortfarande pågående.

"Jag är glad över transfern. Jag hoppas att jag kan göra mitt bästa för klubben. Affären har pågått länge. Allt blev klart idag. Jag är lycklig över att vara här. Jag hade två fina år i Spanien, då jag inte varit skadad. Jag framförde turkisk fotboll på bästa sätt med mina turkiska kamrater i Spanien. Vi blev väldigt goda vänner. Jag kommer från en stor klubb till en annan stor klubb. Jag är medveten om vad för sorts klubb jag kommit till och hoppas att jag kan fortsätta med mitt spel från Spanien även här."

Smeknamnet "Spiderman" eller på turkiskan "Örümcek Adam", har han fått för sina långa ben som han skickligt använder för att sno åt sig bollen från motståndarna.
Efter att Emre Belözoglu lämnade Fenerbahce för Atletico Madrid, har man nu lyckats hitta en ersättare i den defensiva rollen i mittfältet.

Under sina kommande fyra år i Fenerbahce kommer Mehmet Topal att tjäna 2 miljoner euro för 2012-2013, 2,05 miljoner euro för 2013-2016 samtidigt som han kommer få en garanti på 10.000 euro för varje match.


Välkommen till Republiken!

Harun Budak2012-07-01 15:41:00
Author

Fler artiklar om Fenerbahce