Silly Season 2012: Fener gör ett sista ryck, förhandlar med Meireles

Silly Season 2012: Fener gör ett sista ryck, förhandlar med Meireles

Ännu ett fotbollsår är avslutad och nu satsar man på förstärkning inför kommande säsong och Europaspel.

Spelare som ryktas ha kopplingar till Fenerbahce

Mehmet Topal (Valencia) 26 år, defensiv mittfältare

Turken som lämnade Turkiet och Galatasaray för spanska La Liga och Valencia, ryktas vara väldigt nära blå-gula kanariefåglarna. Har haft en godkänd säsong i Spanien och i Europaspel men rykten säger att fru Topal vantrivs i Spanien och här kan turken lyfta lönetaket rejält med en flytt tillbaka till Istanbul.

Sägs vara så gott som klar nu när Fenerbahce har fått tillstånd att delta i Europaspelen. Kan komma att skriva på under veckan som kommer.

Mehmet Topal har kritat på för fyra år med Fenerbahce och köps loss för 4,5 miljoner euro.

Joseph Yobo (Everton) 32 år, mittback

Nigerianen har varit på lån hos Fenerbahce sedan 2010 och har gång på gång sagt att han vill inte tillbaka till Everton och inför 2011-2012 förlängdes låneavtalet återigen men nu vill man köpa loss honom då även engelska Leicester gett sig in i jakten på den otroligt stabila, skickliga mittbacken. Yobo har blivit en publikidol och är känd för sitt säkra och tryggivande spel och det är sällan man ser honom nervös i sitt spel. En afrikansk klippa i Fenerbahces backlinje.

Förhandlingar pågår och Everton har satt sitt pris på 3 miljoner euro vilket Fenerbahce inte accepterar.

Man vill värva en utländsk mittback och vem är bättre än Yobo som redan spelat två säsonger i klubben och är väl integrerad i klubbens spelstil? Man satsar för fullt nu för att köpa loss nigerianen från Everton.

Skrivs att affären är nära men återstår fortfarande detaljer kring affären. Yobo sägs vara besviken på Fenerbahce för att man ännu idag inte köpt ut honom från Evertons kontrakt.

Överallt skrivs det om att Everton äntligen släpper Yobo. Anledning? Man vill köpa in Pienaar. Yobo som vill stanna i Istanbul har länge legat mitt emellan förhandlingarna och ska man tro median är allting klart inom snar tid. Det handlar alltså om en full övergång och inget lån.

Yobo officiellt en Fenerbahce spelare på heltid tre år framöver.

Hasan Ali Kaldirim (Kayserispor) 23 år, vänsterback

Tysk-turken kom till Turkiet och Kayserispor 2010 och har på det senaste året fått mycket uppmärksamhet. Skickliga vänsterbackar är en sällsynt sort och nu slåss både bland annat Fenerbahce och Galatasaray om hans signatur. Har spelat för turkiska U17, U20 och U21 tidigare och spås en lysande framtid.

Man har nu gjort ett officiellt erbjudande på den talangfulla vänsterbacken där man erbjudit att låna ut sin egen målvakstalang Ertugrul i utbyte.

Skrivs över hela internet om att han är nu klar för en summa på 4 miljoner euro plus Fenerbahces talangfulla målvakt Ertugrul på två-års lån till Kayseri. Inget officiellt utlåtande har kommit dock.

24/6 2012

Hasan Ali har kritat på för fem år med Fenerbahce.


Tino Costa (Valencia) 27 år, mittfältare

Argentinaren är känd för sina skickliga pin-point passningar, frisparkar och straffar. Han är en defensiv mittfältare och ryktas komma ihop med Mehmet Topal. Det Fenerbahce saknat hela säsongen är en given defensiv mittfältare och Tino Costa kan vara rätt person för den tjänsten.

Kan ingå i en paketaffär ihop med kollegan Mehmet Topal. Man strävar efter att få in två-tre mittfältare inför kommande säsong.

Man har ännu inte gett upp hoppet om Tino Costa och Fenerbahces transferkomitté befinner sig i Spanien för affärer.

Har precis förlängt sitt kontrakt med Valencia och kommer alltså inte säljas.

Efter att Valencia har gjort klart med Gago stärks ryktet om att argentinaren kan hamna i Fenerbahce.

Återigen pratas det om Tino Costa och enligt median har man gått med ett nytt bud till Valencia.

Reto Ziegler (Juventus), 26 år, vänsterback

Schweizaren är på lån hos Fenerbahce och kom inför säsongen 2011-2012. Har gjort det riktigt bra och visat sig ha ett stort hjärta för klubben och för fansen. Snabb, bra inlägg och grymt tillslag på boll och väldigt aktiv i det offensiva. Ska ha sagt att han gärna fortsätter ett år till på lån och Aykut Kocaman ska ha visat tummen upp för det.

Nyligen uppgav Ziegler till pressen att han mer än gärna vill stanna i Fenerbahce och hoppas på att man kan komma överens med Juventus om en permanent flytt.

Man jobbar vidare på att försöka låna schweizaren ett år ytterligare men att köpa loss honom kan också vara ett alternativ.

19/6 2012

Man har valt att gå skilda vägar med Ziegler som återvänder till Turin.

Man gör nu ett sista försök om att hitta en lösning på Reto som har blivit en ikon för fansen. Fenerbahce vill ha honom, han vill stanna i Fenerbahce. Hoppas det löser sig.

Anele Ngconga (Genk) 24 år, högerback

Sydafrikanen som enligt media har viljan att fortsätta sin karriär på annat håll ryktas nu jagas av Fenerbahces tränare Aykut Kocaman. Aneles naturliga position är högerback men kan även spela som mittback. Aykut Kocaman ser honom som en bra backup för truppen till Champions League enligt rykten.

Mathieu Debuchy (Lille) 26 år, högerback

Fransmannen ryktas finnas med på Aykut Kocamans lista över spelare som ska värvas inför kommande säsong. Moussa Sow's forna lagkamrat från Lille's övergångssumma ryktas ligga på 6 miljoner euro. Spelar till vardags som högerback men kan även användas som mittback och mittfältare. En spelare som är stark på huvudet och bidrar med något mål då och då för sitt lag.

Hector Canteros (Vélez Sársfield) 23 år, mittfältare

Ryktas vara ersättaren för Emre som Aykut Kocaman haft ögonen på länge. Är en spelfördelande mittfältare som fick lovord av självaste Ronaldinho förra året när Argentina-Brasilien möttes. Styrelsemedlemmar i Fenerbahce förväntas resa till Argentina nu i dagarna för att övergången ska bli klar.

Diego Lugano (PSG) 32 år, mittback

Den älskade mittbacken är på Fenerbahces radar. En återvändning till Istanbul kan snart bli verklighet då Fenerbahce är i behov av en mittback och Lugano som lämnade Fenerbahce för franska PSG förra året har fått knapert med speltid. Ryktas om att han kan anlända gratis. Lugano är känd för sin aggressiva spelstil, bombsäkra defensiva skicklighet och en av få mittbackar som gör mål mer än vanligt.

Egemen Korkmaz (Besiktas) 30 år, mittback

Gladiatorn, som han kallas, är på landslaguppdrag just nu och när han återvänder till Istanbul planerar hans nuvarande klubb Besiktas på att sänka hans lön med över 50 %. Detta plus utebliven lön har fått Egemen att fundera över om han skall fortsätta eller inte. Aykut Kocaman i Fenerbahce vill gärna se honom byta sida av Bosporen och Egemen kopplas med en övergång till Fenerbahce.

Gladiatorn trivs inte bra i Besiktas. Klubben som genomgår en ekonomisk kris vill sänka många spelares löner med upp till 50 %, något Egemen inte ser fram emot. Nu lockas han över till andra sidan Bosporen och till Fenerbahce. Kan skriva på när som helst.

Egemen har valt att fullfölja sitt kontrakt med sin klubb och man fortsätter på det kontraktet han redan sitter på.

Man förhandlade hans kontrakt återigen och istället för att gå med på en lönesänkning köpte Egemen ut sitt kontrakt med klubben och ryktas vara officiell för Fenerbahce i dagarna.

3/7 2012

Officiellt en Fenerbahe spelare nu. Han har skrivit på för tre år med den blå-gula klubben.


Diego Mauricio (Flamengo) 21 år, anfallare

Den unga brassen, även kallad Drogbinha, har växt upp i Flamengos akademi och flyttade upp till A-laget 2010. Påstås likna Drogba i sin fysik och skicklighet och har haft intressen från bland annat Röda Stjärnan och Shaktar Donetsk tidigare.

Lassana Diarra (Real Madrid) 27 år, mittfältare

Man gör ett nytt försök. Fenerbahce jagade Lass redan förra året men på grund av fuskanklagelserna fick man lägga drömmarna åt sidan. Nu har drömmarna vaknat till liv igen och inte så längesen fanns Lass på plats på Sükrü Saracoglu och fick en guidad rundtur på arenan. Lass är tänkt att ersätta Emre som lämnade för Atlético.

Man väljer nu att backa undan från Lass affären efter att han krävt 5 miljoner euro i lön per år. Fenerbahce som har satt ribban på max 2,8 miljoner för alla spelare backar officiellt från affären.

Efter de goda nyheterna kom så ger man sig in i Lass affären återigen. Allt verkar klart, det enda som finns att lösa är hans personliga kontrakt med hans höga krav på årslön. Man jobbar stenhårt på att försöka hitta en balans i det hela då Fenerbahce verkligen vill ha honom.

Senaste nytt säger att coach Mou vill banta ner truppen från 25 till 22 och har redan sålt turken Hamit. Nästa är Lass och Carvalho. Fenerbahce och Aykut Kocaman som alltid varit förtjust i Lass gör ett nytt försök. Sägs att Galatasaray också har gett sig in i jakten på Lass.

Vladimir Weiss (Manchester City) 23 år, mittfältare

Weiss som inte levt upp till Citys förväntningar har varit runt om i Europa på lån och nu vill Fenerbahce värva ännu en ung slovak. Man har sedan tidigare Miroslav Stoch som anlände från Chelsea och Weiss har en väldigt liknande spelstid till Stoch. Snabb, kvick och definitivt en offensiv satsning. Uppges kosta 5 miljoner € (även det man betalade för Stoch som idag värderas till 12-15 miljoner €)

Kévin Gameiro (PSG) 25 år, anfallare

Fransosen har haft ett bra år i PSG och har i samma veva lockat till sig ögonen från Fenerbahce. Man sägs ha kommit väldigt nära Gameiro och detta med hjälp av spelare som Moussa Sow och Issiar Dia som även dem spelat i Ligue 1. Lagkamraten och den förre Fenerbahce spelaren Diego Lugano har också haft ett finger i övertalandet.

Kan vara på väg bort från storsatsande PSG efter att Ibra ryktas vara på ingång.

Mapou Yanga-Mbiwa (Montpellier) 23 år, back

Mbiwa som fick vara med och fira segern av Ligue 1 med sitt Montpellier jagas av stora delar av Europa men turkisk media skriver att man är nästan i hamn med en affär med den 184 cm långa mittbacken.


Montpellier som sägs vilja ha gastronomiska pengar för Mbiwa är inte längre aktuell för Fenerbahce.

Michele Pazienza (Juventus) 30 år, defensiv mittfältare

Skrivs att Pazienza kan komma på lån ett år till Fenerbahce. Aykut Kocaman har två namn till den defensiva mittfältspositionen och det är Lass Diarra eller
Michele Pazienza som kan bli den spelaren att fylla tomrummet efter Emre.

Oscar Cardozo (Benfica) 29 år, anfallare

Landslagsmannen för Paraguay sägs vara på god väg till Fenerbahce. Han har över 50 landskamper för sitt land och median skriver att man under onsdagskvällen (12 juli) har diskuterat övergång.

Diego Ribas (Wolfsburg) 27 år, mittfältare

Brassen som är på lån från Wolfsburg till Atletico Madrid, ryktas vara ett alternativ till Feners mittfält. Hans offensiva sida lär vara den bidragande faktorn.

Fenerbahce sägs ha erbjudit Wolfsburg 8 miljoner för brassens tjänster och förhandlingar pågår.

Bafétimbi Gomis (Lyon) 27 år, anfallare

Fenerbahce ska ha bjudit 8 miljoner euro men Lyon står på sig med att kräva 12. Återstår att se ifall rykten stämmer.

Lyons president som inte vill ha mindre än 10-11 miljoner euro verkar ha svårt att hitta köpare för Gomis och det ser ut som om han kommer stanna i Frankrike.

Senaste nytt säger att Fenerbahce kan komma att presentera Gomis redan i veckan.

Stefan Kiessling (Leverkusen) 28 år, anfallare

Tysken värderas till 8,5 miljoner euro enligt transfermarkt och Fenerbahce som är på jakt efter att förstärka anfallet sägs ha ögonen på tyska landslagsspelaren. Stefans starka sidor är snabbhete, styrkan och är duktig med huvudet.

Rolando (Porto) 27 år, mittback

Född portugis, ursprung från Cap-Verde, och en mittback som länge kopplats ihop med Fenerbahce. Portugisisk media skriver att man är långt inne i förhandlingarna och en affär kan snart vara klar. Milan var med i jakten men Rolando sägs vara närmast Fener.

Milos Krasic (Juventus) 28 år, högerytter

Några av de större turkiska tidningarna skriver att Krasic personliga avtal med Fenerbahce är klar, endast förhandlingar mellan Juventus och Fenerbahce sägs återstå. Samtidigt skrivs det om att hans agent dementerar allt och säger att man inte har haft kontakt med någon klubb över huvudtaget.

Serben ska ha sagt att han inte vill spela i den turkiska ligan men Fenerbahce gör sitt bästa med att försöka övertala Milos om att komma till Istanbul. Fenerbahce som saknar bredd i mittfältet ser Milos som den perfekta kandidaten till högeryttern.

Efter många turer fram och tillbaka är Krasic nu klar för Fenerbahce.

Fernandinho Luiz Rosa (Shaktar Donetsk) 27 år, mittfältare

Brassen som håller till i Ukrainska Shaktar Donetsk sägs vara det senaste namnet som möjlig transfer för Fenerbahce. Fernandinho som är känd för sin takt och skott långt utifrån straffområdet, kan vara den kreativa centrala mittfältaren Fenerbahce så länge jagat.

Raul Meireles (Chelsea) 28 år, mittfältare

Portugisen med den omtalade frisyren befinner sig i Istanbul efter att Fenerbahce har meddelat börsen om att man förhandlar med Chelsea angående en övergång. Som det ser ut nu verkar det inte finnas några problem som kan sätta stopp för affären och Fenerbahce hoppas att med Meireles övergång förstärska det redan kritiserade mittfältet inför Europa League.

Bekräftade övergångar IN

Salih Ucan (Bucaspor) 18 år, mittfältare

En ung och lovande offensiv mittfältare som kommer att bli spännande att följa. Skrev på för 1,4 miljoner euro och vår unga högerback Okan Alkan gick motsatt väg. Det kommer inte att vara något färgbyte för honom då även Bucaspor spelar i gulblåa tröjor. 

Dirk Kuyt (Liverpool) 31 år, offensiv mittfältare/anfallare

Nyheterna kom som ett bombnedslag. Man köpte loss holländaren från Liverpool för 1 € och signar honom tre år framåt. Dirk må ha sett sina bästa dagar under sin karriär men spelare med hans kaliber har oftast en tendens att hitta tillbaka i turkiska ligan.

Mehmet Topal (Valencia) 26 år, defensiv mittfältare

Har skrivit på ett fyra års kontrakt med Fenerbahce vilket dem betalar Valencia 4,5 €.

Hasan Ali Kaldirim (Kayserispor), 23 år, vänsterback

Köps loss och sätts direkt in på vänsterkanten av backlinjen.

Egemen Korkmaz (Besiktas) 30 år, mittback

Efter att ha brytit sitt kontrakt med Besiktas och gått utan klubb i några dagar signar Fenerbahce honom tre år framåt.

Milos Krasic (Juventus) 28 år, högerytter

Blev under torsdagskvällen klar för Fenerbahce och skriver på för fyra år.


Spelare som ryktas ha kopplingar ifrån Fenerbahce

Mert Günok (Fenerbahce) 23 år, målvakt

Framtidens målvakt. En av få turkiska målvaktstalanger som fostrats flera år i Fenerbahce och spelat viktiga matcher i turkiska cupen i år. Skrivs flitigt om att Besiktas vill värva den lovande målvakten men med största sannolikhet kommer hans nu utgående kontrakt förlängas.

Senaste nytt säger att man kommer sitta ner med Mert i helgen och skriva ett nytt kontrakt.

Mert har nu officiellt förlängt sitt kontrakt med Fenerbahce i ytterligare tre år.

Issiar Dia (Fenerbahce), 25 år, mittfältare

Senegalesen har haft det tufft stundvis i klubben och aldrig riktigt lyckats blomma ut. Snabb, kvick med boll, skicklig och farlig på framfarten men skadebenägen och har inte levt upp till förväntningarna man haft. Ryktas kunna ingå i en affär mot Kayserispors Amrabat.

Lag som Nancy, Montpellier och Marseille har visat intresse för senegalesen. Dia har inte lyckats slå sig in i laget ordentligt och nu vill man försöka sälja honom till minsta möjliga förlust.

Skrivs på Ligtv.com.tr att Dia kopplas ihop med Lakhwiya från Qatar. Man har meddelat börsen om att förhandlingar pågår.

Är klar för spel i Qatar.

Miroslav Stoch (Fenerbahce) 23 år, vänsterytter/mittfältare

Unge slovaken har haft sitt genombrottsår och stått för fenomenala mål genom hela säsongen och är ett viktigt äss att räkna med inför kommande säsong. Guus Hiddink och Anzhi har varit småsugna ett tag och man har bjudit senast 12 miljoner euro för Mino Stochs tjänster men både klubben och Stoch vill stanna kvar i Istanbul.

Anzhi har varit sugna sedan i vintras och då tackade Fenerbahce nej till ett bud på 15 miljoner euro. Nu öppnar ryssarna plånboken igen och sägs erbjuda 18 miljoner euro för slovaken som kostade Fenerbahce endast 5 att köpa loss från Chelsea. Stoch själv säger att han inte bryr sig om buden, han vill och kommer stanna i Fenerbahce oavsett vad.

Miroslav Stoch förlänger sitt kontrakt gladeligen och är i Fenerbahce fram till 2015-2016. "Att lämna Fenerbahce var aldrig ett alternativ", säger slovaken.

Bekir Irtegün (Fenerbahce) 28 år, mittback

Mittbacken som fått fylla tomheten efter Diego Lugano, har ännu inte förlängt sitt utgående kontrakt med klubben och nu nafsar Besiktas på rutinerade landslagsspelaren. Miljoner med fans väntar på att han ska förlänga men fortfarande inte har hänt.

Har idag förlängt sitt kontrakt med klubben och fortsätter med Fenerbahce.

Fabio Bilica (Fenerbahce) 33 år, back

Brassen har varit på utkanten senaste två åren men aldrig lyckats komma ifrån. Nu har man släppt honom och Aykut Kocaman har inga planer för honom i framtiden. Ryktas vara på väg till turkiska andra divisionen eftersom han gärna vill stanna inom landet.

Klar för nykomlingarna Elazigspor.

Ugur Boral (Fenerbahce) 30 år, vänsterytter

Den kvicke och tekniska vänsteryttern har varit utlånad till Samsunspor under andra halvan av säsongen. Ugur har drabbats av skador på sistone och nu verkar Besiktas vara sugna på att knyta till sig honom.

Kan vara på väg till Besiktas då Fenerbahce valde att inte förlänga Ugurs kontrakt som gick ut 31 maj 2012.

Klar för Besiktas.

Henri Bienvenu (Fenerbahce) 24 år, anfallare

Kameruanen som värvades in akut från Young Boys har haft ett tufft år i Istanbul och ryktas nu vara på väg bort från klubben. Sägs vara på väg till turkiska Gaziantepspor på lån.

Bekräftade övergångar UT

Emre Belözoglu (Club Atlético de Madrid) 32 år, mittfältare

Med sitt eviga kämpande och sitt blågula hjärta har han spelat sig in i många Fenerbahce fans hjärtan för evigt. En tuff nyhet att läsa när det blev klart att han lämnar gratis för att pröva en andra sejour ute i Europa. Ett riktigt bra kap för Atlético Madrid och vi får önska honom all lycka i framtiden.

Okan Alkan (Bucaspor) 19 år, högerback

Lämnar i utbyte mot Salih Ucan, värvningen som klubben stod för. En egen produkt som offras och som varit på lån hos Kayserispor under förra säsongen. Vi får önska honom all lycka i sin nya klubb.

Fabio Bilica (Elazigspor) 33 år, mittback

Brassen har varit i frysboxen en längre period och är nu officiellt klar för nykomlingarna Elazigspor.

Ugur Boral (Besiktas) 30 år, vänsterytter

Ugur har drabbats av tunga skador och missat en stor del av senaste årens spel. Lånades ut till Samsunspor och hans kontrakt med Fenerbahce gick ut 31 maj 2012. Nu kritade han på med rivalerna Besiktas på free transfer.

Issiar Dia (Lakhwiya Sport Club Company) 25 år, högerytter

Tidigare under dagen meddelande man börsen om att förhandlingar inletts och nu nås man av nyheten av att affären är klar. Issiar Dia kommer framöver spela i Qatar.

Redaktionen2012-09-03 17:00:00
Author

Fler artiklar om Fenerbahce