Sillyseason: Fenerbahce ute efter att förstärka anfallet
Aykut Kocaman på jakt efter nya anfallare.

Sillyseason: Fenerbahce ute efter att förstärka anfallet

Fenerbahce gör sin målsnålaste säsong under de senaste 25 åren och är ute efter ett nytt anfallspar.

Emmanuel Emenike försvann till kyliga Ryssland medan Mamadou Niang drog till varmare bredgrader i Saudi Arabien, vilket lämnade ett stort gap i vårt anfall. Kamerunen Henri Bienvenu köptes in akut från Young Boys och skulle bilda radarpar ihop med trogna Semih Sentürk.
Detta har inte varit en absolut tophit hittils och det har även synts i matchresultaten. Av gjorda 25 mål hittils har Semih-Bienvenu endast stått för fem av de målen, resten av mittfältare.
Detta har minst sagt varit bekymrigt, då Fenerbahce har tappat onödiga poäng och inte kunnat vinna matcher som annars inte skulle vara några problem.

Rykten in

Lilles 25-årige senegalesen Moussa Sow har det pratats om flitigt och det länge och nu verkar en affär vara väldigt nära, om inte färdig redan. Inget som presenteras officlellt av båda klubbarna ännu men sägs bli officiellt inom några dagar.
Övergångssumman sägs ligga på 10 miljoner euro.


*** Uppdaterad 5 januari 18:40 ***

Lille har gått ut med att de inte tänker sälja Moussa Sow, efter försök om att värva in en annan anfallare strandats. Lille och Fenerbahce var i stort sett överens om en övergång men nu verkar det som om Fenerbahce får vända blickarna åt annat håll.


'*** Uppdaterad 12 januari 18:20 ***

Det senaste som man kan läsa på många nyhetssidor är att Fenerbahce verkar vara överens med Lille om Moussa Sows tjänster och övergångssumman nu slutar på 12 miljoner euro. Sow uppges komma tjäna 3,2 miljoner euro per år i Fenerbahce. Ingenting är officiellt på någon av klubbarnas hemsida ännu.

Neymars anfallspartner i Santos, 31-årige Borges, som stod för 28 av Santos 55 mål förra säsongen sägs vara första kandidaten till att bilda anfallspar ihop med Sow.
Borges, som skulle kosta betydligt mindre än Sow, säg vara positiv inför en flytt till fantastiska Istanbul där han får sällskap av flertal brassar som redan bär Fenerbahce tröjan.
Övergångssumman sägs ligga på ca 2-3 miljoner euro.

Det har ryktats om ett lån på Juventus spelaren Krasic, som är tänkt till högeryttern, där Issiar Dia annars brukar hålla till. Har inte stått mycket om Krasic på ett tag och det står inte varken om affären går framåt eller om den strandat.

Eskisehorspors unge mittfältare Alper Potuk, som sägs vara en av de största talangerna i Turkie, sägs vara klar för Fenerbahce efter mycket fram och tillbaka med det personliga kontraktet. Klubbarna har varit överens sedan en period tillbaka och övergångssumman ligger på 5 miljoner euro.
Det enda alla väntar på är att det presenteras officiellt på Fenerbahces hemsida.


*** Uppdaterat 7 januari 18:30 ***

Det står nu klart att Alper och Fenerbahce inte kom överens om det personliga avtalet, dvs spelarens lön och Alper har förlängt med Eskisehirspor i 4,5 år.


Den unga turkiska anfallaren Cenk Tosun som spelar i Gaziantepspor, har ryktats vara på väg till Fenerbahce. Återstår att se om det blir Borges eller Cenk som anfallspartner till Sow. Cenk som övrigt hade en superb säsong förra året, stod för många av Gazianteps mål och redan i somras var många andra klubbar i Turkiet på honom.

Den marockanska spelaren El-Arabi som i dagsläget spelar i Al-Hilal ryktas vara på väg in till Fenerbahce.

10 januari

Twentes österrikiske anfallare Marc Janko är det senaste namnet som ryktas kan vara på väg till Istanbul och Fenerbahce. Han ska ha sagt att han kan tänka sig en flytt till Fenerbahce och ser positivt på om klubbarna kommer överens så kan han säkert komma överens också.

Nu ryktas även Standard Lieges anfallare Mohammed Tchité, som kommer från Burundi. Mohammed är 28 år gammal och sägs vara reserv planen efter Moussa Sow.

Sedan tidigare är den forna Fenerbahce spelaren Özgür Cek, som närmast kommer från krislaget Ankaragücü, överens och en övergång är faktum.

Rykten ut

Unge högeryttern Issiar Dia som kom från Ligue 1 ryktas vara på väg tillbaka. Lyon har visat intresse och det har även Lille gjort. Unge senegalesen har uttryckt sina känslor om en flytt på grund av ont om speltid. Ingen som vet i dagsläget hur det ser ut, ifall Fenerbahce tränaren Aykut Kocaman har Dia i sina planer framöver eller om man vill hämta in Krasic på lån och släppa Dia. Tiden får visa det.

Den snabbe och tekniska slovaken Miroslav Stoch har dragit på sig väldigt mycket uppmärksamhet på sistone, mest på grund av sin prestation på plan. Vindsnabb, teknisk, känsla för avslut och ett fint spel har dragit åt sig blickar från klubbar i Europa. Det har mest ryktats om Lyon som vill få med sig både Stoch och Dia i ett och samma köp.

Den trogne vänsteryttern som varit långtidsskadad, Ugur Boral, har ryktats vara ut på lån och nu har det kommit uppgifter om att han ersätter Olcan Adin i Gaziantep.
Olcan som nyligen blev klar för Trabzonspor, lämnar sin plats åt Ugur Boral säsongen ut åtminstone.


*** Uppdaterad 10 januari 2012 ***

Det är nu klart att Ugur Boral lämnar Fenerbahce för spel i Gaziantepspor säsongen ut.

Tidigare har bland annat Valencia visat intresse för vår högerback Gökhan Gönül och ännu en gång pratas det om just Gökhan. Han är en spelare som haft ögonen på sig ett tag tillbaka och återstår att se om det kommer några konkreta bud från någon europeisk klubb.

Det har ryktats en del kring Fenerbahce mittfältaren Cristian Baroni som kan vara på väg tillbaka till Brasilien där Corinthias sägs vara sugna på hans tjänster. Cristian har uttalat sig om att han vill stanna och har fått bekräftat om att han behövs i Fenerbahce men om det stämmer återstår att se.

Redaktionen2012-01-05 12:20:00
Author

Fler artiklar om Fenerbahce